fbpx

‘Maatschappelijk ondernemen behoort al jaren tot de cultuur van onze onderneming’

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen staat bij de Schilt Bedrijven hoog in het vaandel. Zo beschikken we sinds februari 2021 over het CO2-Bewust Certificaat niveau 3. We nemen hierin deel aan de CO2-Prestatieladder van SKAO, waarmee we op een bewuste manier werken aan het verminderen van onze uitstoot.


Duurzaam & efficiënt

Het zonnepanelenpark op ons dak (1200 panelen) wekt een groot gedeelte van ons stroomverbruik op. Verder breiden we ons wagenpark gefaseerd uit met volledig elektrische of hybride auto’s en de vrachtauto’s zijn vervangen, zodat deze voldoen aan de nieuwste milieunormen. Verouderd materieel wordt vervangen en er zijn diverse elektrische heftrucks aangeschaft.

Tevens bieden wij ook mooie oplossingen met de installaties die we leveren. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp installatie: duurzaam & efficiënt verwarmen. Verantwoordelijkheid uitstralen en het goede voorbeeld geven, dit zorgt er ook voor dat anderen ons voorbeeld kunnen volgen.

Continuïteit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit hem natuurlijk in veel meer zaken. Zo kiezen we nooit voor snel gewin. We zien dat het steken van tijd en energie in het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties met onze opdrachtgevers leidt tot meer efficiëntie in de uitvoering van een project en een beter eindresultaat. Maar ook de andere kant op werkt het zo. We zijn trouw aan onze vaste leveranciers. Niet alleen omdat ze ons een goed product leveren, maar ook omdat we erin geloven dat de continuïteit in die relatie beide partijen verder kan helpen. Snel gewin, kiezen voor bijvoorbeeld het voordeligste aanbod, leidt uiteindelijk niet tot het verder ontwikkelen van ons eindproduct.

Stimuleren, ontwikkelen en prikkelen van onze mensen

Het allerbelangrijkste voorbeeld van duurzaam en maatschappelijk ondernemen binnen ons bedrijf zit hem in de medewerkers. We tellen jaarlijks diverse jubilarissen en met grote regelmaat gaat het om zeer langdurige dienstverbanden van 35 jaar of langer. Naar onze mening het gevolg van duurzaam omgaan, stimuleren, ontwikkelen en prikkelen van onze mensen. Medewerkers hebben de ruimte om zichzelf te ontplooien, men krijgt kansen en verantwoordelijkheden en we bereiken gezamenlijk hele mooie dingen. De goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden spreken voor zich. De organisatie is plat en leidinggeven doen we bottom-up. Dat biedt onze organisatie dus een ongelofelijk stabiele en duurzame basis van kennis, initiatief, ontwikkeling en inzet.


Aldus Daniëlle Schilt - financieel manager bij de Schilt Bedrijven.


Ook Installatie & Bouw schreef een artikel over het duurzaam ondernemen van de Schilt Bedrijven. Dit artikel is hier te lezen op website van Installatie & Bouw.