fbpx

Schilt bedrijven ontvangen CO2 Bewust Certificaat

We zijn trots om te melden dat we onlangs het CO2 Bewust Certificaat Niveau 3 in ontvangst hebben mogen nemen van het SKAO. Het certificaat is een mooie beloning voor de ontwikkeling die we in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we door onze deelname aan de CO2 Prestatieladder.

“Ik ben natuurlijk blij met het verkregen certificaat, maar het is voor ons wel echt een tussenstop”, vertelt financieel manager Daniëlle Schilt. “Met het deelnemen aan de CO2 Prestatieladder stellen we onszelf doelen. Het reduceren van het brandstof- en energieverbruik heeft continue onze aandacht. Zo willen we in 2025 onze CO2-uitstoot met 25% verminderd hebben.”

“We zetten mooie stappen om dat doel ook te halen”, vult VGM-functionaris Edwin de Leeuw aan, die nauw betrokken is bij het proces. “De uitdaging ligt er om niet alleen onze energie zelf duurzaam op te wekken, maar ook om het verbruik te verminderen. We willen het mes aan twee kanten laten snijden.”

“Inmiddels wekken we onze energie zelf op, met een groot zonnepanelenpark op onze daken. Dat past niet alleen bij onze duurzame ambities, maar ook bij ons ambacht als grote speler in de installatiewereld. We nemen onze relaties bij een bezoek nog wel eens mee het dak op, niet alleen om de warmtepompen, luchtbehandelingskast en VRF-units te bezichtigen, maar ook om die 1200 stuks zonnepanelen te laten zien”, vervolgt Daniëlle.

Jaarlijkse audit

Ieder half jaar hebben we een meetmoment waarbij de cijfers worden geanalyseerd. Daarnaast wordt jaarlijks een audit afgenomen. Daniëlle besluit: “Ons bedrijf bestaat bijna 45 jaar, dat is op zich al een duurzaam voorbeeld. We zijn zo gegroeid door een gezond beleid, we willen er ook voor zorgen dat we met hetzelfde beleid de aarde goed doorgeven aan onze volgende generaties!”

Meer te weten komen over het certificaat en de CO2 Prestatieladder? Klik dan hier door.