fbpx

Peute Recycling Alblasserdam: ‘Complete luchttechnische installatie draagt bij aan groei- en duurzaamheidsambitie’

Aan het oude Nedstaal-terrein in Alblasserdam is het nieuwe complex van plastic- en papierverwerker Peute Recycling gevestigd. Met de verhuizing van de Tweede Merwedehaven in Dordrecht naar de nieuwe locatie kan het bedrijf verder groeien, maar ook verduurzamen. Zo worden met de verhuizing dagelijks 300 vrachtwagenritten over de N3 en A15 uitgespaard. Het nieuwe complex bestaat uit meerdere gebouwen, waaronder zo’n 34.000 m2 aan productiehallen, een 3.200 m2 groot modern kantoorgebouw en 10.000 m2 logistieke ruimte. 


Verschillende expertises

Met de verschillende expertises van Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek heeft BINK Installatietechniek gekozen voor een partner die de diverse elementen van de klimaatinstallatie naadloos op elkaar laat aansluiten. Over het project in Alblasserdam vertelt Marco ter Horst, operationeel manager bij Schilt Luchtkanalen: “In het hoofdkantoor leveren en monteren we zo’n 300 m2 rechthoekig kanaalwerk en circa 600 mrond kanaalwerk. Daar komt in de productiehallen nog een kleine 600 m2 rechthoekig en 550 mrond kanaalwerk bij. Naast het starre kanaalwerk worden er ook flexibele geluiddempende slangen gemonteerd.”

Schilt Bedrijven Peute Alblasserdam

Het nieuwe complex bestaat uit meerdere gebouwen, waarvoor Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek het kanaalwerk en de luchttechnische componenten leveren.

TROX componenten

Daarnaast is er gekozen om de componenten van TROX toe te passen, waarvan Schilt Luchttechniek exclusief voorraadhouder voor de Nederlandse markt is, vervolgt Ter Horst. “Dat zorgt ervoor dat we de motorbediende brandkleppen en andere componenten just-in-time op de bouw konden aanleveren. Een stuk service dat de voortgang van het project voor onze monteurs, maar ook voor de andere partijen op de bouw soepel laat verlopen.” In het project worden naast de brandkleppen ook variabel volumeregelaars, luchtroosters, constant volumeregelaars en geluiddempers gemonteerd. “Onze project- en montageleiding monitort in zulke projecten continu de planning, aanlevering van de goederen, montagevoortgang en samenwerking met derden op de bouwplaats. Omdat we op een groot gedeelte van die keten zelf direct invloed hebben, scheelt dit tijd en dat komt de efficiëntie van de werkzaamheden ten goede.”

Duurzaamheid

Uiteraard is er ook oog voor de duurzaamheid van het systeem: “Zoals gebruikelijk in onze projecten, is ook het kanalensysteem van Peute Recycling voor de oplevering aan een druktest onderworpen. Hiermee hebben we Luka luchtdichtheidsklasse C vastgesteld. Luka C waarborgt een energievriendelijke installatie, waarvan de opdrachtgever uiteindelijk ook een certificaat ontvangt.” 


Artikel geplaatst in vakmagazine Installatie & Bouw nummer 06 2023