fbpx

Historie van de Schilt Bedrijven

Adri Schilt

In 1976 startte Adri Schilt als zelfstandig ondernemer met wat later uit zou groeien tot de Schilt Bedrijven. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgebouwd tot een toonaangevende leverancier van luchttechnische componenten en installaties. Schilt is in de loop van de jaren een echt familiebedrijf geworden, waarbinnen Adri zijn passie en werkethos overbracht op zijn kinderen, maar zeker ook op zijn medewerkers. Het is niet voor niets dat het bedrijf inmiddels uit ca. 130 medewerkers bestaat en het verloop in het personeelsbestand nagenoeg nihil is. Elk jaar kunnen we dan ook weer verschillende collega’s feliciteren met vaak indrukwekkende jubilea.

Sinds het plotselinge overlijden van Adri Schilt in 2010 is het bedrijf zich blijven doorontwikkelen onder leiding van algemeen directeur Joop Heesen. In 2021 vierden we ons 45-jarig jubileum. Een bijzondere mijlpaal in een tijd waarin de Schilt Bedrijven meer dan ooit met innovatie bezig zijn. Typerend is dan ook dat er door de jaren heen doorlopend is geïnvesteerd in groei en verdere ontwikkeling. Zo hebben de Schilt Bedrijven zich getransformeerd van pure luchtkanalenleverancier tot luchtkanaleninstallateur die de opdrachtgever volledig ontzorgt.

De ontwikkeling van de Schilt Bedrijven ging gepaard met een ingrijpende verbouwing aan het pand in Meerkerk om zo ruimte te bieden aan alle innovaties. Er kwam maar liefst 450 m2 aan werkruimte bij en de bestaande ruimtes werden stevig gerenoveerd om aan de huidige werk- en comfortstandaarden voor onze medewerkers te voldoen.

Vandaag de dag staan de Schilt Bedrijven er goed voor en zijn we toekomstbestendig. We  realiseren ons dat we het voorrecht hebben dat we kunnen werken in een stabiele en ruim 45 jaar bestaande organisatie. Maar wel altijd in de wetenschap dat we ons moeten en zullen blijven doorontwikkelen om onze opdrachtgevers ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn.

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van de Schilt Bedrijven, vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.