fbpx

Gezond en comfortabel binnenklimaatpakket voor nieuwe beroepscampus

Na ruim een jaar bouwen is op 1 januari 2021 de Beroepscampus in Middelharnis in gebruik genomen. RoosRos maakte het ontwerp voor de bijzondere campus, waarin zowel een vmbo als mbo zijn ondergebracht. De samenwerking, met een doorgaande leerweg in één schoolgebouw, is redelijk uniek in Nederland. In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee, RGO Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee, CSG Prins Maurits Middelharnis, Lentiz onderwijsgroep en Albeda mbo verzorgde Vaessen Algemeen Bouwbedrijf de bouwkundige werkzaamheden in het project. Tibo-Veen stond in voor de installaties. In opdracht van de Veense totaalinstallateur hebben de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek het complete luchtkanalensysteem voor de Beroepscampus geproduceerd, geleverd en gemonteerd.

 

Schilt Luchttechniek

Het schoolgebouw heeft een omvang van 7.800 m² bruto vloeroppervlakte en bestaat uit dertig theorielokalen en zes grote praktijklokalen. “Om een gezond en comfortabel binnenklimaat in al deze ruimtes te borgen, hebben wij circa 2.000 m² rechthoekig en 1.500 m¹ rond kanaalwerk aangebracht”, vertelt Eric Bogaart, projectleider bij Schilt Luchtkanalen.

“De kanalen zijn aangesloten op vijf luchtbehandelingskasten op het dak. Bovendien hebben we bijbehorende luchttechnische componenten van marktleider TROX voor onze rekening genomen. Van de rechthoekige en ronde volumeregelaars tot en met de volumeboxen, inclusief verwarmers.”

Voor de thermische isolatie van de inpandige luchtkanalen is gekozen voor circa 1.900 m² steenwol (25 mm) en Armaflex, vertelt Bogaart. “Op het dak hebben we circa 400 m² steenwol (50 mm) aangebracht en afgewerkt met een stucco beplating. Alle luchtkanalen voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C.”

Over de Schilt bedrijven

Schilt Luchttechniek

Van complete luchtkanalensystemen tot componenten voor airconditioninginstallaties en van flexibele geluiddempers tot brandkleppen, roosters en volumeregelaars: de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen, Schilt Luchttechniek en Schilt Airconditioning nemen installateurs graag het complete binnenklimaatpakket uit handen. Gestart in 1976 als een eenmanszaak, is Schilt uitgegroeid tot een toonaangevende en landelijke bouwteampartner die installateurs van A tot Z ontzorgt, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “We hebben bijna 45 jaar kennis, kunde en praktijkervaring in huis en bieden voor elke situatie

de juiste klimaatoplossing. Zowel op kleine als grote projecten kunnen we professioneel en flexibel opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten. De nieuwbouw van de Beroepscampus in Middelharnis is hiervan een uitstekend voorbeeld.”

Artikel geplaatst in vakmagazine Installatie & Bouw nummer 02 2020