fbpx

Frisse wind waait door Morres Meubelen Hulst

Woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’ wordt stap-voor-stap gerenoveerd en uitgebreid. Naast de bouwkundige werkzaamheden wordt nauw aandacht besteed aan de installatietechniek, die gasloos, duurzaam en energie-efficiënt moet functioneren. Zonder in te boeten aan comfort. De geavanceerde aircosystemen van Schilt Airconditioning spelen hier optimaal op in.

In navolging van de grondige renovatie en uitbreiding van de airco-installaties in woonwarenhuis Morres Wonen en woonoutlet Depot Zeven, kreeg Schilt Airconditioning ook de nieuwbouw van drie naastgelegen keukenzaken gegund. “Net als in Depot Zeven hebben wij in de nieuwe vestigingen van Brugman, Keukenkampioen en Keukenconcurrent VRF-systemen uit de ECOi-serie van Panasonic gemonteerd. Met deze lucht/lucht-warmtepompsystemen kan zowel gekoeld als verwarmd worden”, vertelt Jan de Man, Directeur van Schilt Airconditioning.

Voor de vestigingen van Brugman en Keukenkampioen heeft Schilt Airconditioning vierzijdig uitblazende cassette-units toegepast, die in het systeemplafond zijn geïntegreerd. “In de nieuwbouw van Keukenconcurrent is gekozen voor satellietunits met hoog inducerende luchtverdeelslangen, die zorgen voor een tochtvrije en gelijkmatige luchtverdeling. Bovendien sluit dit concept aan bij de industriële look and feel van de ruimte”, aldus De Man.

Alle units zijn voorzien van ‘intelligent controllers’, die eenvoudig beheer op afstand mogelijk maken. “Hierdoor kunnen we de klimaatinstallaties continu monitoren en bijsturen wanneer nodig. Kloktijden en temperaturen kunnen eenvoudig worden aangepast en eventuele storingen worden direct ondervangen, met een efficiënte regeling, een minimaal energieverbruik én minimale energiekosten als resultaat.”

Prestaties die bij Keukenkampioen en Brugman tot een summum worden gebracht dankzij de toevoeging van intelligente Econavi human activity en vloertemperatuursensoren, die verspilling van energie nog verder reduceren.

De nieuwbouw voor Brugman, Keukenkampioen en Keukenconcurrent is in 2018 opgeleverd. Op dit moment verzorgt Schilt Airconditioning de koeling, verwarming en luchtbehandeling van het nieuwe entreegebouw op de woonboulevard. “Hier wordt een luchtbehandelingskast geplaatst met warmteterugwinning en een koel- en verwarmingsbatterij, waarop twee warmtepomp-buitendelen van LG worden aangesloten”, aldus De Man. “De geconditioneerde lucht wordt door middel van luchtkanalen met düses (nozzles) in de ruimte ingeblazen, waarmee ook hier een optimaal en energetisch binnenklimaat wordt geborgd.”

Artikel geplaatst in: inStore & livecomm, nr. 2 2019