fbpx

Veiligheid verweven in cultuur van de Schilt Bedrijven: nieuwe veiligheidshelmen voor alle monteurs

Bij de Schilt Bedrijven staat veiligheid op de werkvloer altijd op nummer één, het zit in onze cultuur verweven. Onze doelstelling is dan ook: nul ongevallen. VGM-functionaris Edwin de Leeuw is hierdoor altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering op het gebied van veiligheid. Daarom kiezen we voor een upgrade van één van onze PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen): een nieuwe, moderne veiligheidshelm voor alle monteurs.


Nieuwe veiligheidshelm

De Schilt Bedrijven zijn altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering als het gaat om de veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat deze veiligheid hand in hand gaat met comfort en daarom is de nieuwe helm van het merk Kask een zeer waardevolle upgrade in ons assortiment PMB’s. Na de helm op proef meegegeven te hebben aan twee chef-monteurs van de Schilt Bedrijven kregen wij al binnen een dag de terugkoppeling dat deze helm erg comfortabel zit en dus een flinke verbetering is ten opzichte van de vorige.

Schilt en Safety

Veiligheid is het allerbelangrijkste op de werkvloer. Onze mensen moeten op elke werkplek en op elke klus of elk project veilig te werk kunnen gaan. Het gebruik van goede PBM’s is daarvan een belangrijk onderdeel:

  • Veiligheidsbril
  • Gehoorbescherming
  • Veiligheidsschoenen
  • Kleding
  • Helm

Onze PBM’s moeten goed, comfortabel en veilig zijn. Wij streven naar een zo hoog mogelijk draagcomfort van alle PBM’s. Op deze manier veroorzaken de PBM’s geen hinder bij de werkzaamheden maar zijn ze een veilige toevoeging, met als resultaat tevreden werknemers.

Kwaliteit en draagcomfort

De nieuwe veiligheidshelm heeft vergeleken met de huidige helmen een veel beter draagcomfort. Zo zit er bijvoorbeeld geen vrije ruimte meer tussen het hoofd en de helm. Deze ruimte is helemaal opgevuld wat zorgt voor een goede demping en een betere sluiting rondom het hoofd. Ook heeft de helm een kinband, waardoor de helm heel goed op je hoofd blijft zitten. Ten opzichte van onze oude helm hoef je hem daardoor minder strak aan te draaien zodat hij goed blijft zitten. De irritatie aan het hoofd dat dit opleverde is nu dus verleden tijd. Nog een fijne aanpassing is dat er geen klep meer op zit. Hierdoor hebben onze mensen een beter zicht bij het omhoog kijken, wat bij onder andere hijswerkzaamheden natuurlijk prettig is. Bij de nieuwe veiligheidshelm zijn er ook nog mogelijkheden voor aanvullende accessoires. Zo kan er gehoorbescherming en verlichting bevestigd worden op de helm.

Upgrade van één van onze PBM's: een nieuwe en moderne veiligheidshelm

Continuïteit van de veiligheid

Veiligheid staat dus bovenaan onze prioriteitenlijst. Daarom passen wij als organisatie ook zo goed binnen de veiligheidscultuur van Vinci Energies. Safety is namelijk één van de belangrijkste – zo niet dé belangrijkste - kernwaarde van Vinci, met als gezamenlijke doelstelling: nul ongevallen. Om die ambitie waar te maken blijven wij ons steeds door ontwikkelen op het gebied van de veiligheid. Het kritisch kijken naar onze PBM’s en investeren in nieuwe varianten zoals onze nieuwe helm, is daar een goed voorbeeld van.