fbpx

Duurzaam binnenklimaat voor Plus Ultra in Leiden

Kadans Science Partner ontwikkelt en exploiteert een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor biotechbedrijven: Plus Ultra Leiden. ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren en dat doet Kadans Science Partner zeker!

Op de Kop van Leeuwenhoek zal het multi-tenant gebouw deel uitmaken van de huidige campus op het Leiden Bio Science Park, dat met meer dan 215 bedrijven tot één van de meest toonaangevende en succesvolle Science Parken van Europa behoort.

Het nieuwe state-of-the-art kantoor-/laboratoriumgebouw is ontworpen door Cepezed. Met in totaal 19.000 vierkante meter bebouwd vloeroppervlak aan kantoren, laboratoria en algemene voorzieningen biedt Plus Ultra Leiden een antwoord op de groeiende behoefte aan huisvesting op maat in de Life Sciences sector.

Het gebouw bestaat uit 10 bouwlagen en is ontwikkeld met een duurzaamheidsambitie voor een BREEAM-NL Excellent certificering. Het gebouw is gasloos en op het dak worden PV-panelen geplaatst. De warmtepompen zorgen niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in het gebouw.

Het project wordt samen met alle bouwende en installerende partners in BIM geëngineerd en gemoduleerd. Door te ontwerpen in een 3D model worden eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd en faalkosten verminderd.

In juli 2020 is aannemer Goossen Te Pas Bouw uit Enschede met de bouwkundige werkzaamheden gestart. JWR Elektrotechniek uit Wijchen is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties en INSTAAN Installaties uit Arnhem tekende voor de werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties.

In opdracht van installateur INSTAAN produceert, levert, isoleert en monteert Schilt Luchtkanalen het duurzame luchtkanalensysteem. Bovendien levert zusteronderneming Schilt Luchttechniek, exclusief TROX-voorraadhouder voor de Nederlandse markt, de benodigde luchttechnische componenten.

Denk hierbij aan de brandkleppen, geluiddempers, constant en variabele volumeregelaars en straaldüses. Een groot voordeel voor installateur INSTAAN, die hierdoor te maken heeft met slechts één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchtverdeling.

De werkzaamheden van de Schilt bedrijven zijn eind november 2020 gestart en eind 2021 zijn de basisinstallaties opgeleverd.

Het Leiden Bio Science Park is voor de Schilt bedrijven geen onbekend terrein. Eerder bouwden de Schilt bedrijven succesvol mee aan het nieuwe Europese hoofdkantoor en laboratoriumgebouw van DuPont Industrial Biosciences.

Op steenworp afstand van Plus Ultra Leiden zijn de Schilt bedrijven momenteel druk bezig met de nieuwbouw TNO Hoogbouw, een kantoor- en laboratoriumgebouw van 9 bouwlagen (12.500 vierkante meter bebouwd vloeroppervlak).

Met de groeiambitie, die het Leiden Bio Science Park voor ogen heeft, zullen de Schilt bedrijven in de toekomst hier zeker nog wel vaker acte de présence mogen geven!