fbpx

Ventilatiewijzer scholen: veilig leren in een optimaal klimaat

Goede ventilatie in klaslokalen is ontzettend belangrijk om de verspreiding van virussen tegen te gaan en om gezondheidsklachten te voorkomen. Maar in veel schoolgebouwen is de ventilatie niet op orde. Hoe zit dat bij de locatie waar u verantwoordelijk voor bent?

Zo belangrijk is goede ventilatie

Op dit moment is de ventilatie in veel schoolgebouwen in Nederland niet goed geregeld. Terwijl dat wel heel belangrijk is: goede ventilatie zorgt ervoor dat virussen, zoals COVID-19 en ook het jaarlijkse griepvirus, zich minder gemakkelijk verspreiden. Bovendien voorkomt goede ventilatie gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid, hoesten en benauwdheid, en bevordert het het concentratievermogen van leerlingen en docenten.

Maar hoe weet u nu precies hoe het is gesteld met de ventilatie in uw schoolgebouw(en)? En, als het niet op orde is, hoe zorgt u er dan voor dat u wel voldoet aan alle wettelijk geldende normen en adviezen? U leest er alles over in de Ventilatiewijzer scholen van de Schilt bedrijven!

Wat vindt u in de Ventilatiewijzer?

Leerlingen veilig en gezond laten genieten van onderwijs en beschermen tegen gezondheidsklachten en virussen als COVID-19. Daar gaan we voor. In onze Ventilatiewijzer vindt u handvaten om als schoolbestuur nu aan de slag te gaan met het binnenklimaat op uw locatie:

  • De huidige richtlijnen
  • Aandachtspunten voor ventilatie uit ‘Afdeling 3.6 Luchtverversing’ van het Bouwbesluit
  • Alle stappen die de Schilt bedrijven uitvoeren om een schoolgebouw te laten voldoen aan de ventilatie-eisen uit het Bouwbesluit
  • Extra tips om de ventilatie in uw schoolgebouw te verbeteren
Vraag direct gratis de Schilt bedrijven Ventilatiewijzer voor scholen aan

Ontdek hoe u leerlingen en leerkrachten een veilig en gezond binnenklimaat biedt

Liever direct contact opnemen? Bel naar 0183 35 25 44