fbpx

UPS Distributiecentrum, Eindhoven

Een sorteer- en distributiecentrum van meer dan 27.000 vierkante meter: het nieuwe UPS-gebouw in Eindhoven is groot. Het centrum heeft plaats voor maar liefst 200 extra werknemers en er kunnen op dit moment zo’n 29.000 pakketjes per uur worden verwerkt; later waarschijnlijk nog meer.

De Schilt Bedrijven waren bij de bouw van dit distributiecentrum in opdracht van Van Dijnsen verantwoordelijk voor de klimaatinstallatie. Het was een nieuwbouwproject, waarbij in de hallen, soms op wel 17 meter hoogte en op de daken van vijf gebouwen luchtkanalen moesten worden gemonteerd. Met behulp van heftrucks en hoogwerkers konden die hoogtes worden bereikt en konden de kanalen succesvol worden geïnstalleerd.

“Het werken volgens een
strakke planning: daar zijn we goed in.”

Rini Couwenberg

projectleider

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouw is volgens projectleider Rini Couwenberg van de Schilt Bedrijven een kwestie van afspraken maken. Tegelijkertijd met ons waren er namelijk allerlei andere partijen bezig met andere onderdelen van de bouw van het distributiecentrum. Dat betekent dat je veel moet vergaderen en duidelijke afspraken en planningen moet maken, om te voorkomen dat je elkaar in de weg zit of dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Couwenberg: “Het werken volgens een strakke planning: daar zijn we goed in.” Het project werd dan ook ruim voor de deadline gehaald. 

Anticiperen en aanpassen

De werkzaamheden die de Schilt Bedrijven uitvoeren, zitten altijd in het eerste stadium van de totale werkzaamheden. Dat betekent dat we goed moeten kunnen anticiperen en flexibel moeten zijn. Zodra in dit geval bijvoorbeeld het dak van het gebouw erop zat, konden we aan de slag met de installatie van de dakkanalen.

Couwenberg houdt alles goed in de gaten en zorgt dat zijn monteurs direct aan de slag kunnen zodra het voorwerk is gedaan. Of dat nu binnen of buiten kantooruren is. “Het aanpassingsvermogen van de Schilt Bedrijven is groot”, stelt hij. Deze opdracht vroeg van ons dat we direct zouden beginnen zodra het gebouw daar klaar voor was. Dat betekende dat we soms ook op zaterdagen werkten, of na 17.00 uur; alles om ervoor te zorgen dat het project succesvol en op tijd zou kunnen worden afgerond.

Aan het begin van het project werd ons daarnaast gevraagd om al te beginnen met montage in een aantal kantoren, terwijl het dak nog niet waterdicht was. Water is schadelijk voor bepaalde onderdelen van de klimaatinstallatie, maar als zoiets gevraagd wordt, dan kijken we of er toch een oplossing is. We hebben ons aangepast aan de wensen van de opdrachtgever en hebben in dit geval bijvoorbeeld de klimaatinstallaties afgedekt, om waterschade te voorkomen.

Meedenken

De monteurs van de Schilt Bedrijven die werkten aan dit project, waren vrij zelfstandig, volgens Couwenberg. Toch was hij zelf minimaal eens per week aanwezig op locatie voor vergaderingen; ook in de voorfase van het project. Wat bijzonder is aan de Schilt Bedrijven, volgens Couwenberg, is het vermogen om mee te denken, ook al in dat voortraject. “Ik kijk al mee op de tekeningen. Daardoor worden fouten en onnodig hoge faalkosten voorkomen, niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor andere betrokken partijen. Dat zit niet standaard in ons takenpakket, maar het is wel iets waar we bij de Schilt Bedrijven veel waarde aan hechten”.


Gerelateerde projecten

  • schilt_10.13.0050_Nat_Archief_Den_Haag_196A9832
    Nationaal Archief, Den Haag
  • schilt_Schilt_Inspectorate_196A4631
    Inspectorate, Rotterdam
  • schilt_hilton
    Hilton Schiphol

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd