fbpx

Stapelbakker Mariënwaerdt, Beesd

Pannenkoekenhuis De Stapelbakker op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een 900 hectare groot familielandgoed. Behalve wandelen en fietsen in het prachtige landschap, kun je er ook eten en drinken. Onlangs is de Landgoedwinkel vernieuwd en is het pannenkoekenhuis flink uitgebreid. Deze uitbreiding, die volledig van glas is, heet De Wintertuin en biedt zo’n 120 extra plaatsen voor de gasten.

In de nieuwe Wintertuin moest een luchtkanalensysteem worden geïnstalleerd en in het oude deel van het pannenkoekenhuis moest het systeem worden aangepast en worden aangesloten op de nieuwe klimaatinstallatie. De Schilt bedrijven waren verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de montage hiervan. We hebben gekozen voor een duurzaam luchtkanalensysteem met een luchtbehandelingskast en luchttechnische componenten van TROX.

“Vanwege alle kennis die in huis is, kunnen wij het gehele traject van A tot Z zelf uitvoeren”.

Marco Sallaerts

toenmalig projectleider

Glazen gebouw

Dat De Wintertuin geheel van glas is, betekent dat de klimaatinstallatie niet in het plafond kon worden geïnstalleerd, maar dat die in de kruipruimte moest worden geplaatst. De luchtroosters zelf werden in de vloer verwerkt, waarbij rekening moest worden gehouden met de karakteristieke vloer en de eventuele belasting van personen of meubilair.

schilt-stapelbakker-beesd-02

Alle kennis in huis

Eén van de bijzondere aspecten van dit project, was het feit dat er geen installateur bij betrokken was en dat de Schilt bedrijven zelf het totale proces hebben verzorgd. We hebben de klimaatinstallatie volledig geëngineerd, geproduceerd, geleverd en geïnstalleerd en het hele proces gecoördineerd, inclusief het inbedrijfstellen van de luchtbehandelingskast. Dat komt, volgens projectleider Marco Sallaerts, omdat de Schilt bedrijven bij dit project direct waren gevraagd door de opdrachtgever. “Vanwege alle kennis die in huis is, kunnen wij het gehele traject van A tot Z zelf uitvoeren”.


Flexibiliteit

Bij een nieuwbouwproject zijn vaak allerlei partijen betrokken. Dat vraagt om goede communicatie tussen de partijen om elkaar niet in de weg te lopen. Van de Schilt bedrijven vraagt dat bovendien veel flexibiliteit. Sommige details werden pas bekend tijdens het bouwen en het komt wel eens voor dat er eerder in het bouwproces iets misgaat, waardoor de Schilt bedrijven de eigen plannen moeten aanpassen. Wat daarom erg plezierig is, is dat wij over een eigen voorraadmagazijn beschikken. Voor kleine aanpassingen in het plan kunnen wij dus gewoon uit eigen voorraad putten, zonder vertraging op te lopen.

Dat niet alle details van het bouwproces van tevoren bekend waren, betekende voor projectleider Sallaerts dat er intensieve begeleiding nodig was. Regelmatig werd hem gevraagd om op korte termijn langs te komen om problemen op te lossen of om nieuwe afspraken of planningen te vragen. Geen probleem: flexibiliteit en het vermogen om te anticiperen op wat gaat komen in het bouwproces zijn cruciaal in de dienstverlening van de Schilt bedrijven.


Gerelateerde projecten

  • schilt_Schilt_Amsterdam_196A2257_Volkskrantgebouw_Volkshotel
    Volkshotel, Amsterdam
  • schilt_10.15.0083_Maarssen_196A7365
    Gemeentehuis Stichtse Vecht, Maarssen
  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd