fbpx

Porcellis Amsterdam

Op de kop van de Amsterdamse Houthaven staat het hoofdkantoor van PVH Europe, dat de naam Porcellis draagt. Dit modehuis, waar onder andere Calvin Klein, Karl Lagerfeld en Tommy Hilfiger onder vallen, heeft ruim 13.000 vierkante meter beschikbaar, verdeeld over 12 verdiepingen kantoren, showrooms, parkeerruimte en meer. 

​Halverwege 2014 werd gestart met de bouw. Begin 2016 werd het pand in gebruik genomen. Als de Schilt bedrijven waren wij in opdracht van Bennink Klimaattechniek verantwoordelijk voor de levering van het complete luchtkanalenpakket in het gebouw, inclusief alle luchttechnische componenten van TROX. 

“​We kunnen in de regel ook bij wijzigingen snel een compleet pakket leveren” 

Geroen van der Voorde

projectleider

Nieuwbouwproject

Nieuwbouwprojecten zijn volgens projectleider Geroen van der Voorde aanzienlijk afwijkend van renovatieprojecten. Bij renovaties is het afwachten wat je tegenkomt. Het is altijd de vraag of de tekeningen die je krijgt nog een correcte afspiegeling zijn van de werkelijkheid. Bij nieuwbouw speelt dit niet, maar nieuwbouwprojecten brengen weer hun eigen uitdagingen met zich mee.

De Schilt bedrijven liepen als leverancier van de klimaatinstallaties gelijktijdig mee met de bouwkundig aannemer van Porcellis. Dat betekende dat er zorgvuldig moest worden gecommuniceerd met de andere betrokken partijen, waarbij iedereen zich in detail aan de planningen moest houden. Geen probleem voor de Schilt bedrijven; daar wordt gewoon rekening mee gehouden. Zo wordt voorkomen dat er vertragingen optreden, of dat partijen elkaar in de weg lopen.Zoeken naar oplossingen

Bij het werken in (toekomstige) kantoorpanden moet je rekening houden met een flexibele indeling. Wijzigingen in de vooraf gekozen indeling kunnen altijd voorkomen. Van der Voorde: “Er wordt natuurlijk goed overlegd voor zo’n wijzigingsverzoek wordt doorgevoerd, maar er wordt altijd naar een oplossing gezocht”.

Een groot voordeel van de Schilt bedrijven is dat het grootste gedeelte van de materialen uit eigen voorraad en eigen productie komt. Bij een wijzigingsverzoek is de kans dus groot dat die zonder al teveel vertraging kan worden doorgevoerd, omdat de benodigdheden op voorraad zijn en in bepaalde gevallen door de Schilt bedrijven zelf geproduceerd kunnen worden. Zoals Van der Voorde zegt: “We zijn er goed in om te ontzorgen op dit soort cruciale momenten. We kunnen in de regel ook bij wijzigingen snel een compleet pakket leveren. Van productie en levering tot transport en montage. We kunnen alles zelf uitvoeren of de opdrachtgever erbij helpen en hem adviseren”.

Zichtwerk

Een bijzondere wens bij dit project was om de luchtroosters in vaste plafonds te installeren. Dat is lastiger dan installatie in plafondruimtes, maar ook bij zo’n verzoek denken we bij de Schilt bedrijven in oplossingen en bepalen we samen met de monteur hoe we dan de roosters het beste kunnen installeren. Daarnaast ging het bij Porcellis veel om zichtwerk, wat extra eisen stelt aan de afwerking. Dat betekent dat er een ander type montage werd gekozen en dat er extra aandacht werd besteed aan de details. Zaken die op het eerste oog misschien niet belangrijk lijken, zoals het verwijderen van stickers op de roosters die in het zicht zijn: het zijn juist die dingen die bij de Schilt bedrijven nu net het verschil maken waardoor het eindresultaat goed is en de opdrachtgever tevreden.


Gerelateerde projecten

  • schilt_Schilt_Amsterdam_196A2257_Volkskrantgebouw_Volkshotel
    Volkshotel, Amsterdam
  • schilt_10.15.0083_Maarssen_196A7365
    Gemeentehuis Stichtse Vecht, Maarssen
  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd