fbpx

Olssen, Sliedrecht

Olssen is een Nederlands familiebedrijf en specialist in het aanbieden van Locker- en Locking solutions. Zowel binnen als buiten Nederland werken zij vol passie aan de beste (opberg) oplossingen voor bedrijven en overheden.

Het bedrijf is opgericht in 2004 en telt inmiddels 20 werknemers. Naast lockers en lockerkasten heeft Olssen een eigen ontwikkeld elektronisch slot en de benodigde software om totaal opberg oplossingen te realiseren. Dit locking-system zorgt voor meer efficiënte en effort bij de klanten van Olssen.

Olssen verhuisde in 2020 naar een hypermodern kantoor in Sliedrecht met inspirerende werkruimtes, een ruime showroom en een sterk uitgebreide assemblage en expeditie. De bestaande klimaatinstallatie in dit pand voldeed niet aan de eisen van Olssen, dus sloegen zij de handen ineen met de Schilt Bedrijven om een nieuwe klimaatinstallatie te realiseren.

Toen de klimaatinstallatie in het nieuwe kantoorgebouw werd aangelegd, ging het bij Olssen vooral om de functie hiervan. Leo de Bruin, directeur van Olssen, gaf aan “Het moet goed werken en klaar zijn voor de toekomst, daarna kijken we wel hoe mooi het wordt.” De Schilt Bedrijven hebben uiteindelijk alle airco’s die het koudemiddel R22 bevatten verwijderd en de zichtbare kanalen geheel aangepast naar de gewenste stijl van Olssen.

“Het contact in het voortraject is altijd prettig verlopen. Dit resulteerde in een offerte die wij voor ogen hadden.”

Leo de Bruin

Directeur, Olssen BV

Leo de Bruin, Klant van de Schilt Bedrijven

Een prettige kennismaking

Over de aanvang van het proces zegt de Bruin: “De Schilt Bedrijven hebben bij aanvang van dit proces onze wensen aangehoord en objectief een plan ingediend. Er werden geen zaken meegenomen die nog niet aan vervanging toe waren, dit sprak ons er aan. Het contact in het voortraject is altijd goed verlopen. Dit resulteerde dan ook in een offerte die wij voor ogen hadden.”

Een centrale regeling die alles aanstuurt

Stefan van Houwelingen, technisch specialist bij de Schilt Bedrijven geeft aan: “De Schilt Bedrijven waren verantwoordelijk voor het leveren en monteren van de airconditioning- en luchtkanalensystemen, inclusief alleTROX-componenten.”

Dat zowel Olssen als de Schilt Bedrijven duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, wordt bevestigd door de keuze voor energiezuinige Panasonic buitendelen. Zo is er gekozen voor een VRF-systeem. Ditenergiezuinige airconditioningssysteem kan complete gebouwen verkoelen en verwarmen.

“Bij ons heeft elk blok werkplekken een eigen unit gekregen die zij zelf kunnen bedienen. Hierdoor kan iedereen verwarmen of koelen naar gelang de wens. De vloerverwarming is onze basis, terwijl we met de airco’s kunnen bij verwarmen of koelen. Mocht alles uitvallen, dan kun je met de airconditioning alsnog alles op temperatuur houden.” aldus de Bruin.

Van Houwelingen vertelt dat er een centrale regeling is gemonteerd, waarmee alle airco’s in één keer kunnen worden uitgeschakeld. “Zo hoef je niet alle airconditioningsystemen na te lopen als je naar huis gaat en weet je zeker dat de systemen niet blijven draaien.”

Passen en meten

Tijdens dit project was de samenwerking en communicatie tussen Olssen en de Schilt Bedrijven erg belangrijk. Het kantoorpand bevat veel armaturen voor de verlichting, waardoor het lastig was om de airco’s op geschikte plekken te monteren. “Dat bracht wel wat extra uitdagingen met zich mee”, zegt Stefan. “We hebben er echter goed omheen kunnen werken waardoor het er ondanks de moeilijkheden piekfijn uit ziet.” 

Zekerheid en één aanspreekpunt

Olssen geeft aan dat de zekerheid die een grotere onderneming als de Schilt Bedrijven biedt een rol speelde in het keuzeproces. “Mocht er een keer iets misgaan, dan kun je altijd terugvallen op zo’n organisatie. Tijdens het gehele proces hebben zij altijd snel kunnen schakelen. Bovendien hadden we elke dag dezelfde, vrolijke monteurs die precies wisten en deden wat er van ze werd gevraagd.”

“Tot slot leek het ons gewoon prettig om een vast aanspreekpunt voor de complete luchtbehandelingsinstallatie te hebben,” aldus de Bruin. “Het realiseren en inrichten van ons nieuwe kantoor deden we bij Olssen zelf, hierdoor lag er veel druk op onze eigen organisatie. Het was voor ons fijn dat we maar met één partij hoefden te communiceren over de gehele klimaatinstallatie en dat dit stukje projectmanagement bij de Schilt Bedrijven lag”.

Bij de Schilt Bedrijven worden de drie werkmaatschappijen Luchtkanalen, Luchttechniek en Airconditioning samengebracht. Hierdoor heeft de klant één projectleider als aanspreekpunt, kunnen de leveringen just in time plaatsvinden dankzij onze eigen transportafdeling en vervoerders en schept onze eigen werkplaats het vermogen om maatwerk te leveren.

Insert Custom HTML

Gerelateerde projecten

  • schilt_10.13.0050_Nat_Archief_Den_Haag_196A9832
    Nationaal Archief, Den Haag
  • schilt_Schilt_Inspectorate_196A4631
    Inspectorate, Rotterdam
  • schilt_hilton
    Hilton Schiphol

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Accountmanagers

info@schiltbedrijven.nl

0183 35 25 44

Leo 't Jong

Leo ’t Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd

Enter your text here…