fbpx

Noorderhuis, Noordeloos

Een kinderopvang, een onderwijsinstelling, sportverenigingen, een dorpshuis en zelfs een opbaarkamer: Het Noorderhuis in het Zuid-Hollandse dorp Noordeloos is een multifunctionele accommodatie (MFA), met een oppervlakte van ruim 2.500 vierkante meter en een buitenruimte van ruim 1.800 vierkante meter. Het nieuwbouwproject zal eind 2018 in gebruik worden genomen, maar de officiële afronding van het project zal begin 2019 zijn.

In opdracht van Bevers Installatietechniek waren de Schilt bedrijven voor dit project verantwoordelijk voor de montage van de luchtkanalen en de luchttechnische componenten. Daarnaast verzorgden de Schilt bedrijven twee extra airconditioning units voor de opbaarkamer en de kinderopvang. Voor de Schilt bedrijven was het een relatief wat kleiner, maar intensief en zeker interessant project. Jan Geerlings, projectleider bij de Schilt bedrijven en verantwoordelijk voor dit project, vertelt dat het project allerlei uitdagingen kende en veel flexibiliteit vroeg van alle betrokkenen.

“Dit project kende allerlei uitdagingen en vroeg veel flexibiliteit van alle betrokkenen.”​​​​​

Jan Geerlings

projectleider

Planningsuitdagingen

Vooral op het gebied van planning was dit een uitdagend project. Bij veel nieuwbouwprojecten zijn allerlei partijen betrokken, die ieder een deel van de totale realisatie op zich nemen. Al die partijen hebben ritmes en planningen, die op elkaar moeten worden afgestemd. Als er ergens in het proces vertraging ontstaat, dan heeft dat gevolgen voor alle daaropvolgende werkzaamheden. Dat gold ook voor het project MFA Het Noorderhuis. Tijdens de wekelijkse planningsoverleggen werd geprobeerd om de planning van alle partijen zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten. De Schilt bedrijven zitten vaak in een latere fase van nieuwbouwprojecten. Dat vraagt veel flexibiliteit en het vermogen om te anticiperen. Iets waar we bij de Schilt bedrijven wel aan gewend zijn.


Voorraadmagazijn van de Schilt bedrijven

Een groot bijkomstig voordeel van dit project was het feit dat het dorp Noordeloos vlakbij Meerkerk ligt, de vestigingsplaats van de Schilt bedrijven. Projectleider Geerlings: “Omdat het zo dichtbij is, ga je er misschien nog wat vaker dan normaal even naar toe om te kijken wat de stand van de werkzaamheden is, al zijn we als projectleiders wel gewend om sowieso onze projecten regelmatig te bezoeken. Dat zien we gewoon als een vast onderdeel van onze rol.” Daarnaast was de locatie in dit geval toevallig ook logistiek gezien handig. Als er extra onderdelen nodig waren of er kon ineens alvast iets worden gemonteerd, dan kon monteur van de Schilt bedrijven snel even langs de zaak gaan om de benodigde materialen op te halen. De Schilt bedrijven hebben een eigen voorraadmagazijn, waardoor de meeste materialen en componenten altijd direct beschikbaar zijn. Daarmee kunnen vertragingen vaak voorkomen worden voor projecten in heel Nederland.

Door constant een vinger aan de pols te houden en echt betrokken te zijn, hebben we het project succesvol kunnen afronden. “De Schilt bedrijven zijn een goede, betrouwbare en flexibele partij”, stelt Geerlings en vervolgt:, “dat blijkt wel uit dit project!”

Gerelateerde projecten

  • schilt_Sträter_Utrecht_196A7576
    Claudia Sträter, Utrecht
  • ups-eindhoven
    UPS Distributiecentrum, Eindhoven
  • schilt_Schilt_Zorgcentrum_‘t_Oude_Land__196A0885
    Zorgcentrum 't Oude Land

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd