fbpx

KE Fibertec, Strijen

De complete klimaatinstallatie in het nieuwe pand van KE Fibertec

In Strijen heeft KE Fibertec sinds 2021 zijn nieuwe thuisbasis gevestigd. In het pand aan de Christiaan Huygensstraat komt state-of-the-artdesign samen met een hoog niveau van comfort. KE Fibertec is ’s werelds grootste leverancier van textiele luchtkanalen. Namens de Schilt Bedrijven, KE Fibertec en Barth Installatietechniek blikken Leo ’t Jong, Gerjo de Zeeuw en Karel Barth terug op het tot stand komen en de uitvoering van het project.

Gerjo de Zeeuw begint: “Na het aankopen van de grond voor ons nieuwe pand zijn we op zoek gegaan naar een geschikte installateur. Dat is uiteindelijk Barth Installatietechniek geworden, die we al goed kenden omdat ze een van onze klanten zijn.” Leo ’t Jong vult hem aan: “Door Barth Installatietechniek zijn wij als de Schilt Bedrijven aangesteld als installateur voor de klimaatinstallatie. Ook voor ons was dit een fijne aanstelling, aangezien we met KE Fibertec al een jarenlange relatie onderhouden.”

“De aangegeven uitvoeringstijd van
9 maanden werd netjes gehaald! Een puike prestatie met de uitdagingen van de pandemie in het achterhoofd”

Gerjo de Zeeuw

Algemeen Directeur,

KE Fibertec


Karel Barth legt uit hoe de installatie tot stand kwam: “Vanuit Gerjo en KE Fibertec was er de wens om een hoog comfort te realiseren. Daarom zijn we gaan werken met de ambitie om 30% hoger dan de eisen uit het Bouwbesluit te gaan zitten. Omdat KE Fibertec natuurlijk zelf in het vakgebied zit, wilden we een zo hoog mogelijk comfort realiseren. Binnen de complete installatie is daarom gekozen voor het toepassen van duurzame vloerverwarming, een VRF-systeem, pv-panelen en is het pand volledig voorzien van led-verlichting. Ook is er uitgebreid gekeken naar het akoestisch comfort.”

Het pand is voorzien van textiele luchtkanalen van KE Fibertec zelf

Natuurlijk is er in het VRF-systeem veel textiel toegepast: “Ons eigen pand moest ook een live showroom worden van alles wat we kunnen”, legt De Zeeuw uit. “In de industriële look op de begane grond passen onze
textiele luchtkanalen perfect en dragen ze bij aan het hoge comfort.” ‘t Jong vult aan: “Gelukkig hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met de luchtslangen van KE Fibertec. Al vanaf de ontwerpfase is het prettig als alle
partijen de ins en outs kennen van de toe te passen producten. Dat komt het eindresultaat esthetisch, maar ook kwalitatief ten goede.”

In het systeem is gekozen voor satellietunits van Panasonic Heating & Cooling Solutions: “Panasonic levert een hoge standaard als het gaat om klimaatunits. Met name op de bovenverdieping, waar een fantastisch mooie grote, open kantoortuin is gerealiseerd, was het belangrijk dat afhankelijk van de comfortwens bijvoorbeeld de temperatuur door medewerkers individueel te regelen is. Doordat we daar hebben gekozen voor verschillende units, zijn er klimaatzones gecreëerd. Zo wordt in ieders behoefte voorzien en kan hier op een behaaglijke manier gewerkt worden”, legt ‘t Jong uit.

Uitdagingen zijn er om te overwinnen

Net voor het project zijn go zou krijgen, barstte de coronacrisis los. “Voor ons ontstond de twijfel om het wel door te laten gaan”, zegt de Zeeuw. “Natuurlijk was ons er alles aan gelegen om het project voor alle partijen
zo soepel mogelijk te laten verlopen, ondanks de uitdagingen die de situatie met zich mee bracht”, vervolgt Barth. “Doordat we samenwerkten met de Schilt Bedrijven, net als wij een familiebedrijf, zijn we door goed
en strak te communiceren feilloos door de uitvoering van het project heen gerold. Met de korte lijntjes die binnen een familiebedrijf gelden, is het gewoon prettig samenwerken. Dat zorgde ervoor dat we leveringsproblemen, onderbrekingen in inzet van personeel en andere uitdagingen die de epidemie met zich meebracht, voor zijn gebleven.”

KE Fibertec’s nieuwe thuisbasis is een project om trots op te zijn

Gerjo de Zeeuw en zijn team zijn uiteindelijk erg tevreden: “Mede dankzij het werk dat Barth Installatietechniek en de Schilt Bedrijven geleverd hebben zitten we nu in een pand dat helemaal klaar is voor de toekomst en daarnaast een erg prettige plek is om in te werken. Het comfort dat we met elkaar bereikt hebben, daar zijn we gewoon erg blij mee. We zitten hier allemaal in het vak als klimaattechniekers, dus ligt er een vergrootglas op de installatie. Tot nu toe hoor ik alleen maar enthousiaste verhalen van mijn collega’s: dat is dus een goed teken!” Leo ’t Jong is ook blij met de uiteindelijk uitkomst, “Vanaf het moment dat we het voorontwerp van de adviseur zagen tot aan het moment dat we daadwerkelijk hier aan tafel zitten, in het prachtige pand van KE Fibertec, hebben wij dit als de Schilt Bedrijven als een erg prettig project ervaren. Met onze allround expertise in de luchtkanalen, luchttechniek en airconditioning zijn we blij dat Barth Installatietechniek ons het vertrouwen heeft gegeven. Wat ons betreft is dit ook weer een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen drie bedrijven die elkaar al jarenlang kennen en investeren in een vruchtbare relatie.”

Namens de Schilt Bedrijven wensen wij alle medewerkers van KE Fibertec veel werkplezier in hun nieuwe, prachtige pand!

“De Schilt Bedrijven zijn net als wij een familiebedrijf. Dat werkt prettig: een heldere communicatie en korte lijntjes.

Karel Barth

Mede-eigenaar,

Barth Installatietechniek

Gerelateerde projecten

  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam
  • schilt_10.17.0578_JG_Corbion_DJI_0080
    Corbion Purac, Gorinchem
  • schilt_4e_Gymnasium_Schilt_196A9983_HR
    4e Gymnasium, Amsterdam

Ook een comfortabel binnenklimaat in uw nieuwe pand?


De Schilt Bedrijven bieden graag het hoofd aan uitdagingen om van uw nieuwe pand een uitermate comfortabele plek te maken. De klimaatinstallatie speelt daarin een grote rol. We dragen bij aan een prettig, maar ook veilig binnenklimaat. Neem hieronder direct contact op met
Leo ’t Jong of Addy Buijserd om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd

Enter your text here...