fbpx

De Mandemakers Groep

Ruim 19 jaar geleden ontving Joop Heesen, algemeen directeur van de Schilt Bedrijven, de eerste opdracht van De Mandemakers Groep (DMG), nadat DMG had gereageerd op een advertentie van Schilt Airconditioning in de Gouden Gids. Ondertussen werken de Schilt Bedrijven na al die jaren nog steeds nauw samen met DMG. Wij verzorgen de klimaatbeheersing voor alle ruim 450 Mandemakers Groep-vestigingen.

DMG werd opgericht in 1978 en is sindsdien uitgegroeid tot marktleider op het gebied van keukens, sanitair en meubelen. Dat de Schilt Bedrijven al zo lang samenwerken met DMG, zegt veel over hun onderlinge relatie. “Als we niet tevreden waren, hadden ze het niet zo lang volgehouden”, vertelt Mari van Veldhoven, die verantwoordelijk is voor het beheer van alle gebouwen van DMG.

“Als we niet tevreden waren, hadden ze het niet zo lang volgehouden” 

Mari van Veldhoven

beheerder DMG gebouwen 

Retail

DMG is een echt retailbedrijf. John van de Weetering, servicemanager bij de Schilt Bedrijven, vertelt dat dat veel invloed heeft op de manier van werken. “Zowel de klanten als de eigen medewerkers moeten het prettig hebben.” De klanten moeten een aangenaam klimaat ervaren, maar net zo belangrijk is dat eigen medewerkers op een plezierige en gezonde manier hun werk kunnen doen. Dat betekent dat er snel moet worden gereageerd als er iets niet goed werkt en dat vraagt veel flexibiliteit van de Schilt Bedrijven.

Wat daarnaast specifiek is voor retailbedrijven, is de tijdsdruk. Het komt regelmatig voor dat er op vrij korte termijn besloten wordt dat er een nieuwe vestiging geopend gaat worden en dat de Schilt Bedrijven dus op zeer korte termijn een klimaatinstallatie moeten realiseren. “En het leuke is: dat lukt ook eigenlijk altijd”, zegt Heesen. Mari van Veldhoven van DMG waardeert de flexibiliteit van de Schilt Bedrijven die daaruit blijkt en voegt toe: “En als het een enkele keer niet lukt op zo’n korte termijn, dan wordt daar duidelijk en van tevoren over gecommuniceerd.”

Beslissingen op basis van ervaring

Dat de Schilt Bedrijven al zo lang werken voor DMG, betekent dat sommige klimaatinstallaties na zoveel jaren al weer aan vervanging toe zijn. Dankzij jarenlange ervaring worden er weloverwogen keuzes gemaakt met betrekking tot de vervanging. De Schilt Bedrijven spelen daarin een sterk adviserende rol richting DMG. Omdat we de vestigingen en hun wensen zo goed kennen, weten we precies welke typen klimaatinstallaties de beste vervangers zijn voor elke specifieke winkel. Bovendien is duurzaamheid steeds belangrijker geworden en kunnen we bij vervanging ook dáárop inspelen.

De Schilt Bedrijven zijn daarnaast zeer proactief in het beheer van de klimaatinstallaties. Ruim van tevoren weten we precies welke klimaatinstallaties aan vervanging toe zijn en bij storingen kunnen we dankzij afstandsbeheer vaak al direct zien wat er aan de hand is.

Onder andere dankzij onze flexibiliteit, expertise, adviserende rol en het centrale aanspreekpunt dat we bieden, kunnen we al zo lang goed werk leveren aan De Mandemakers Groep. Daar zijn we bij de Schilt Bedrijven best trots op. De samenwerking verloopt zelfs zo goed, dat we onlangs het renovatiewerk mochten doen in het voetbalstadion van RKC, dat eigendom is van DMG.

Eén aanspreekpunt

De Schilt Bedrijven houden zich voor DMG bezig met de airconditioning- en luchtbehandelingssystemen, maar daar houdt het niet op. Werkzaamheden die buiten onze expertise vallen, regelen wij met behulp van derden ook voor DMG. Die partijen worden in overleg in de samenwerking betrokken maar de coördinatie en financiën worden enkel via de Schilt Bedrijven geregeld. Van Veldhoven zegt hierover: “We hebben steeds hetzelfde aanspreekpunt. We weten van elkaar wat we willen en dat werkt fijn.”

Gerelateerde projecten

  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam
  • schilt_10.17.0578_JG_Corbion_DJI_0080
    Corbion Purac, Gorinchem
  • schilt_4e_Gymnasium_Schilt_196A9983_HR
    4e Gymnasium, Amsterdam

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd