fbpx

Corendon Village, Amsterdam

Corendon Village in Amsterdam is het grootste hotel van de Benelux, met in totaal maar liefst 680 kamers. Het hotel is deels gebouwd in het voormalig Sony-kantoor en bestaat ook gedeeltelijk uit nieuwbouw. Naast alle kamers zijn er in het complex meerdere restaurants, bars, een zwembad en vergaderruimtes te vinden. Een flink project voor de Schilt bedrijven, met allerlei uitdagingen; niet in het minst vanwege de tijdsdruk die er op dit project lag.

De Schilt bedrijven verzorgden namens Easy Controls Installatietechniek de klimaatinstallatie van Corendon Village. We waren verantwoordelijk voor het leveren en monteren van het luchtkanalensystemen, inclusief alle TROX-componenten. Aan deze systemen werden de hoogste duurzaamheidseisen gesteld.

Daarnaast hebben we vier Multi V-airconditioninginstallaties van het merk LG geïnstalleerd. Alle hotelkamers moesten voldoen aan de hoogste comforteisen en dienen dus doorlopend op het juiste niveau te koelen en verwarmen. Aan de zonkant van het hotel hebben de kamers bovendien meer koeling nodig. De Multi V-units werden hiervoor speciaal geselecteerd door Schilt Airconditioning, die voor dit project de rol van installateur op zich nam.


Werken onder tijdsdruk

Het meest bijzondere aspect van dit project was de tijdsdruk. Een project waar je normaal gesproken misschien wel twee jaar over zou doen, moest in dit geval binnen een half jaar afgerond zijn. Bij de Schilt bedrijven waren we er van overtuigd dat we dat konden; daarom hebben we het project indertijd dan ook met plezier aangenomen. Jan Geerlings, projectleider bij de Schilt bedrijven en verantwoordelijk voor dit project, is er trots op. “We leveren heel veel uit eigen voorraad, daarom zijn we heel flexibel in zo’n situatie”, vertelt hij. “Bij externe leveranciers kun je vaak niet zomaar een order ertussen duwen; intern kan dat wel als dat in voorkomende gevallen nodig is”.  


“We leveren heel veel uit eigen voorraad, daarom zijn we heel flexibel in zo’n situatie” 

Jan Geerlings

projectleider

Coördinatie en afstemming in een chaotische omgeving

Samen met zo’n 20 monteurs ging Geerlings aan de slag om alles op tijd af te krijgen. Zoveel mensen tegelijk op een project, dat kan vrij chaotisch zijn. Er wordt tegelijkertijd op allerlei verschillende plekken in en rond het gebouw gewerkt, wat ook betekent dat je op allerlei plekken tegelijk tegen problemen aan kunt lopen. Dat vraagt om een goede coördinatie en afstemming. De medewerkers van de Schilt bedrijven zijn eraan gewend.

Een veel voorkomend probleem van een (gedeeltelijk) renovatieproject als dit, is dat je tijdens het bouwen tegen bestaande leidingen en andere obstakels aan kunt lopen, die niet altijd van tevoren kunnen worden aangegeven. Ook dat vraagt flexibiliteit van de Schilt bedrijven en het vermogen om mee te denken. Tijdens de wekelijkse overlegmomenten tussen projectleider Geerlings, de opdrachtgever en de overige betrokken partijen, werden dit soort problemen besproken en opgelost.

Flexibiliteit van de Schilt bedrijven

Flexibiliteit is op allerlei vlakken essentieel en iets waarin wij ons al jarenlang hebben gespecialiseerd. Als een klant tussentijds met wijzigingsverzoeken komt, of als je in moet spelen op de werkzaamheden van andere partijen op de bouwplaats, dan komt het voor dat je de hele planning om moet gooien. Om ervoor te zorgen dat wij door konden met onze werkzaamheden, hielden we voor dit project daarom bijvoorbeeld niet vast aan reguliere kantooruren. Als het echt nodig was, werkten we ook in weekenden en tijdens vakanties. Alles om vertraging en uitloop te voorkomen. En dat komt vaker voor, niet alleen bij dit project. “Ik vind dat wel bijzonder, dat er zoveel betrokkenheid is bij de medewerkers”, zegt Geerlings.


Een groot deel van onze klimaatinstallatie is in het zicht aangebracht. De opdrachtgever wilde dat deel in bepaalde kleuren gespoten hebben en dat betekende voor de Schilt bedrijven dat bepaalde openingen van luchtkanalen en roosters tijdelijk moesten worden dichtgeplakt, om beschadiging te voorkomen. Ook met dit soort verzoeken houden we uiteraard rekening. “Het is fijn dat kwaliteitswerk tegenwoordig steeds vaker gezien mag worden, in plaats van weggestopt te worden boven het systeemplafond”, vertelt Leo ‘t Jong, commercieel marketingmanager bij de Schilt bedrijven.

Uiteindelijk is het project door ons keurig binnen de gestelde termijn en tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever en van Corendon opgeleverd.

Gerelateerde projecten

  • schilt_Schilt_Amsterdam_196A2257_Volkskrantgebouw_Volkshotel
    Volkshotel, Amsterdam
  • schilt_10.15.0083_Maarssen_196A7365
    Gemeentehuis Stichtse Vecht, Maarssen
  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Airconditioning,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd