fbpx

C-Cinema bioscoop Roosendaal

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe C-Cinema bioscoop in Roosendaal. Een mooi project waar ook de Schilt Bedrijven met het leveren van 210m² kanaalwerk een belangrijke rol in hebben gespeeld.

In maart 2020 is Schilt Luchtkanalen onder leiding van projectleider Eric Bogaart gestart met de nieuwbouw van de C-Cinema bioscoop in Roosendaal. In opdracht van Brabant Installatie Techniek heeft Schilt Luchtkanalen de complete luchttechnische installatie geleverd en gemonteerd.

De bioscoop

De nieuwe bioscoop in Roosendaal heeft maar liefst zes zalen met in totaal 850 zitplaatsen. Daarbij is het pand voorzien van een Grand Café, projectruimten, een grootkeuken en een ruime foyer. Een leuke uitdaging waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.

“Doordat de Schilt Bedrijven de complete installatie, inclusief de luchttechnische componenten van marktleider TROX uit eigen magazijn kunnen leveren, gaat alles sneller en soepeler” 

Eric Bogaart

Projectleider 

Hoge geluidseisen

Bij een bioscoop komen hoge geluidseisen kijken. Het is erg belangrijk dat er geen geluid kan worden overgedragen van de ene naar de andere ruimte. Om geluidsoverdracht te voorkomen hebben we in alles wat in contact staat met de zaal een geluiddemper geplaatst. Omdat de Schilt Bedrijven een totaalaanbieder zijn konden deze direct uit voorraad geleverd worden.

Prachtig zichtbaar kanalenwerk

Alle kanalen zijn zichtwerk geworden, wat de nodige uitdagingen met zich mee kan brengen. Gelukkig was dit, net zoals de hoge geluidseisen, geen enkel probleem voor de experts van de Schilt Bedrijven. Door het nauwkeurige werk van onze monteurs hebben we een prachtig zichtbaar kanalenwerk opgeleverd. De kanalen zijn allemaal goed geïsoleerd met zo’n 600m2 aan Armaflex.

Over het algemeen is er gebruik gemaakt van de standaard kanalen. “We hebben wel speciale korte spirobochten gebruikt”, vertelt Eric. Met een spirobocht kan een bocht van 90 graden worden gemaakt in een rond ventilatiekanaal. In totaal is er 210m² kanaalwerk geleverd en 420m¹ spiromateriaal.

De uitdaging van de projectleider

Projectleider Eric Bogaart bezoekt eens per week de bouw. “Ik houd de boel dan in de gaten, check wat het meer- en minderwerk is en maak de bestellingen in orde.” Het was voor Eric zijn eerste bioscoop. Door zijn wekelijkse bezoeken aan de bouw worden onnodige complicaties voorkomen. “Mijn taak als projectleider zit er pas op als de klant tevreden is, alles financieel is afgerond en we een mooi resultaat hebben geleverd”, vertelt Eric.


De Schilt Bedrijven ontzorgen

“Doordat de Schilt Bedrijven de complete installatie, inclusief de luchttechnische componenten van marktleider Trox uit eigen magazijnen kunnen leveren, gaat alles sneller en soepeler. Daardoor ontzorgen we de klant. We pakken het hier uit het magazijn en rijden naar de klant”, vertelt de projectleider over de kracht van de Schilt Bedrijven.

Gerelateerde projecten

  • ups-eindhoven
    UPS Distributiecentrum, Eindhoven
  • schilt-stapelbakker-beesd-02
    Stapelbakker Mariënwaerdt, Beesd
  • schilt_REC-A_Schilt_196A0057_HR
    REC-A, Amsterdam

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Luchtkanalen,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd