fbpx

AFAS Experience Center Leusden

“Het kantoor heeft geen enkele rechte vorm, dat is heel mooi maar ook lastig.” vertelt projectleider Rini Couwenberg over één van de negen gebouwen van het AFAS Experience Center in Leusden. Momenteel zijn de professionals in air van Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek hard aan het werk om dit reusachtige complex te voorzien van een duurzaam, zeer stil en energie-efficiënt luchtkanalensysteem.

Ongeveer een jaar geleden begonnen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek aan dit uitdagende project onder leiding van projectleider Rini Couwenberg. De Schilt Bedrijven verzorgden in opdracht van installateur HOMIJ Technische Installaties het luchtkanalensysteem. We zijn verantwoordelijk voor het leveren en monteren van 12.000 m² rechthoekig en 5.000 m¹ rond kanaalwerk en bijbehorende appendages, volumeregelaars, geluiddempers en kleppen. Hiermee wordt het AFAS Experience Center straks geluidsarm en energiezuinig geklimatiseerd.


Multifunctioneel gebouw: verschillende klimaatbehoeftes

Het AFAS Experience center wordt het nieuwe kantoor van AFAS Software. AFAS Software is een softwarebedrijf dat u onder andere kunt kennen van de concertzaal AFAS Live en als sponsor van voetbalclub AZ. In september 2017 is de bouw van het multifunctionele gebouw begonnen. Een complex met een kantoor, demonstratieruimte, sportzaal, fitnessruimte, lokalen voor opleidingen, studio’s, atrium en patio, restaurant, entree ruimte voor het theater en auditoria en een theater. Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek verzorgen voor al deze ruimtes het luchtkanalensysteem. Dit is een grote uitdaging, aangezien het veel verschillende ruimtes betreft die voor verschillende doeleinden gebruikt worden, en daarom ook elk een andere klimaatbehoefte hebben. Om in de verschillende ruimtes het luchtkanalensysteem te realiseren hebben we maar liefst elf technische ruimtes ingericht. Ieder gebouw wordt gevoed met lucht vanuit een eigen technische ruimte. Het theater wordt gevoed vanuit de grootste technische ruimte, deze staat op verdieping -3 en is maar liefst zeven meter hoog. 


“Schilt beschikt over de juiste mensen met de juiste kennis en het juiste materiaal” 

Rini Couwenberg

Projectleider

Luchtkanalen Schilt

Nieuwbouwproject

Mede omdat het een nieuwbouwproject is, verandert er in de loop der tijd veel. Dit vraagt om een goede coördinatie en afstemming, maar ook flexibiliteit van de Schilt Bedrijven. De medewerkers van de Schilt Bedrijven zijn eraan gewend. De Schilt Bedrijven werken heel nauw samen met de installateurs, “zij moeten ons voeden met informatie” aldus Rini. Om dit soort projecten goed te laten verlopen is het belangrijk de bouw op de voet te volgen en duidelijk te blijven communiceren.

Om dit afwisselende project goed te volgen is Rini als projectleider gemiddeld twee keer per week op de bouw te vinden. “In de ruwbouwfase ben ik er eens per week en nu richting de eindfase ga ik vaker” aldus de projectleider. “Mijn rol als projectleider zit erop wanneer beide kanten tevreden zijn.”

AFAS Experience Center
AFAS Experience Center Leusden

Een gebouw zonder rechte vormen

Maar niet alleen de grootte van het gebouw en de constante wijzigingen zijn een uitdaging bij dit project, ook de vormen van het gebouw brengen de nodige uitdagingen met zich mee. “Het kantoor heeft geen enkele rechte vorm, normaal meten we altijd vanuit de muur, maar dat gaat hier niet” vertelt Rini.

En dan heb je ook nog te maken met verschillende eisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geluidseisen, want hoe vervelend is het als je tijdens een voorstelling wordt afgeleid? Om dat te voorkomen is er gekozen voor de geluiddempers van marktleider Trox.


Snelle levering en montage 

Waar de kracht van Schilt in dit project naar boven komt is wederom de snelle levering en montage van de producten. “Schilt beschikt over de juiste mensen met de juiste kennis en het juiste materiaal” zegt Rini. Momenteel lopen de Schilt Bedrijven goed op schema en wordt de oplevering in week 20 van 2020 verwacht. “Na dit project kunnen we helemaal laten zien dat we ervaring hebben met speciale gebouwen, het is dan wel geen Eiffeltoren maar het is wel weer wat anders”.

Gerelateerde projecten

  • Schilt_Amsterdam_196A2130_Danzigerkade 85
    Danzigerkade 85, Amsterdam
  • schilt_10.17.0578_JG_Corbion_DJI_0080
    Corbion Purac, Gorinchem
  • schilt_4e_Gymnasium_Schilt_196A9983_HR
    4e Gymnasium, Amsterdam
Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Luchtkanalen of Schilt Luchttechniek,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Leo 't Jong

Leo 't Jong

Addy Buijserd

Addy Buijserd