fbpx

TROX Air Purifier, Schilt bedrijven

Klanten, bezoekers, leerlingen of medewerkers beschermen tegen virussen en klachten door allergieën (zoals hooikoorts) verminderen? Dat kan door in elke gewenste ruimte schone en gefilterde lucht te laten circuleren. Ontdek de TROX Air Purifier! Met deze luchtreiniger filtert u virussen, pollen en andere luchtvervuiling voor 99,95% uit de lucht. Zo beschermt u iedereen in elke gewenste ruimte.

Om ook de klanten en bezoekers van de Schilt bedrijven een veilige en optimale klimaatbeleving te laten ervaren, werden er onlangs twee modellen van de TROX Air Purifier in de showroom in Meerkerk geplaatst. Erik Dost, werkzaam als Technisch Commercieel Manager bij Schilt Luchttechniek sprak naar aanleiding hiervan met Marnix van der Meulen, Accountmanager Filtersystemen bij TROX Nederland.


“De TROX Air Purifier zorgt voor een veilige en gezonde omgeving, waarin wij onze bezoekers en klanten graag ontvangen''


Erik Dost

Technisch Commercieel Manager, Schilt Luchttechniek

Erik Dost


Schone lucht, ventilatie en de TROX Air Purifier

Gebouwen hebben ventilatie nodig. Dit kan soms met natuurlijke ventilatie, het openzetten van een raam bijvoorbeeld, maar meestal met het toepassen van ventilatiesystemen. Ventilatie zorgt ervoor dat vuile lucht wordt afgezogen en dat verse lucht een ruimte in wordt gebracht. Het is daarbij zeker niet altijd gezegd dat de lucht ook gefilterd wordt en dus daadwerkelijk schoon is van schadelijke stoffen, invloeden van de buitenwereld of aerosolen met virusdeeltjes. Helaas zijn er ook nog steeds heel veel slecht geventileerde gebouwen, of gebouwen die helemaal niet geventileerd worden. Denk aan oudere panden; we zien het bijvoorbeeld vaak in oudere schoolgebouwen of monumentale panden. “Er zijn ook situaties te bedenken waar het risico op vervuilde lucht met onder andere virusdeeltjes gewoon een stuk groter is. Bijvoorbeeld in de wachtruimtes van huisartsen of gezondheidscentra. Omdat de kans op het overdragen van virussen in dit soort ruimtes een stuk groter is, is het belangrijk om juist hier extra faciliteiten aan te brengen”, legt Marnix van der Meulen van TROX Nederland uit. Erik Dost van Schilt Luchttechniek: “De TROX Air Purifier is bij uitstek een oplossing voor dit soort situaties. Doordat deze luchtreiniger virussen voor 99,95% filtert, levert het een directe winst op voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Het kan een game changer zijn als je als ondernemer voor de keus staat om wel of niet weer klanten, bezoekers, leerlingen of medewerkers toe te laten in je gebouw.”

Een (te) lage norm?

“Veel gebouwen voldoen op dit moment niet aan de huidige normen, zoals we die in 2021 kennen", vertelt Van der Meulen. “En als je dan ook nog bedenkt dat de norm laag ligt – er is beperkte regelgeving – dan kun je op je vingers natellen dat mensen in veel gebouwen risico’s lopen. In Nederland kennen we eigenlijk alleen het Bouwbesluit als norm. Daarbinnen worden een aantal extra eisen gesteld aan specifieke gebouwen, zoals scholen, maar toch blijft de eis erg beperkt. Het zou zomaar kunnen dat er naar aanleiding van de pandemie wel veranderingen aangebracht gaan worden in het Bouwbesluit of dat er zelfs aanvullende normen gesteld gaan worden. Maar we horen vooral bewustwording van de problematiek rondom luchtreiniging bij de gebruiker en gebouweigenaren zelf.”

Wat doet een luchtreiniger?

Met deze luchtreiniger filtert u simpelweg de lucht in een ruimte. Het werkt tegen virussen, maar bijvoorbeeld ook tegen pollen. Dat laatste is heel prettig als mensen last hebben van hooikoorts. De kast, ter grootte van een Amerikaanse koelkast, zet u in de te filteren ruimte en is ‘Plug and Play’: de stekker in het stopcontact en hij draait. “De machine zuigt onderaan de lucht uit de ruimte om deze vervolgens door een filtersysteem te voeren en boven weer schoon de ruimte in te blazen”, legt Dost uit. “In de TROX Air Purifier zit een H13 HEPA Filter, die 99,95% van de virusdeeltjes filtert. Ondanks het vernuft in de machine maakt hij weinig geluid. We hebben ervoor gezorgd dat hij niet hinderlijk aanwezig is in een ruimte”, vult Van der Meulen aan.

Schilt Luchttechniek gaat voor een gezond en veilig binnenklimaat

“Ondanks de goede ventilatievoorzieningen in ons pand hebben we ervoor gekozen om in onze showroom en spreekruimte in totaal twee TROX Air Purifiers te plaatsen. We willen voor een zo veilig mogelijke situatie zorgen, zodat onze klanten en gasten ons zorgeloos kunnen bezoeken”, aldus Dost. “En natuurlijk geeft het ons ook een mooie gelegenheid om de apparaten aan geïnteresseerden te laten zien; we kunnen zelfs een demonstratie van de werking geven.”

Insert Custom HTML

Gerelateerde projecten

  • Inntel Hotels Amsterdam Landmark
  • schilt_Schilt_UMC__196A1031
    UMC, Utrecht
  • schilt_4e_Gymnasium_Schilt_196A9983_HR
    4e Gymnasium, Amsterdam

Persoonlijk advies over de TROX Air Purifier

Benieuwd hoe de TROX Air Purifier een oplossing kan zijn voor uw situatie?
Neem dan direct contact op met Erik Dost via onderstaande contactgegevens

Erik Dost

Erik Dost

Enter your text here...