fbpx

Het Curio college in Breda: het ventilatieproject in beeld gebracht

S&P Holland BV en de Schilt bedrijven sloegen de handen ineen om de ventilatievraagstukken van het Curio college in Breda te beantwoorden.

Het gebouw is van origine een schoolgebouw dat in de loop der jaren steeds is uitgebreid, steeds volgens de visie die op dat moment geldig was. Dat betekent dat het een gebouw is dat is samengesteld door verschillende gebouwen. Het gebouw bestaat dan ook uit diverse soorten bouwstijlen en materialen. Hierdoor bestonden er voor elk bouwdeel verschillende behoeften wat betreft de te installeren typen luchtbehandelings-units.

Project engineer Ricardo Rozendaal vertelt: ‘Alle lokalen zijn hier inmiddels voorzien van AirSens CO2 sensoren van Solar & Palau, welke zijn ingesteld op ongeveer 900 / 1000 ppm CO2 concentratie. Wanneer er veel leerlingen in het lokaal zijn zullen de installaties bijschakelen, optoeren en meer ventileren waardoor de CO2 concentratie weer gaat afnemen.’

In dit filmpje vertellen Ricardo en Arjan van Rijnen van S&P Holland BV over de uitdaging, de werkwijze en de oplossingen in dit uitdagende ventilatieproject.