fbpx

Compleet luchtkanalensysteem voor Towercampus Pauwmolen: Duurzaam, energiezuinig en just-in-time geleverd

De Schilt Bedrijven Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek werkten als bouwteampartner van Brabant Installatie Techniek mee aan nieuwbouwproject Towercampus Pauwmolen in Delft. “Onze professionals in air zijn in april 2020 gestart met de levering en montage van het complete luchtkanalensysteem”, vertelt business development manager Leo ’t Jong. “Gekozen is voor thermisch verzinkte stalen kanalen, die zeer hoog scoren op het vlak van duurzaamheid én energiezuinigheid. Zowel de rechthoekige als ronde luchtkanalen voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C.”


De keuze voor de Schilt Bedrijven in dit project was een logische, volgens Jean-Pierre van Vlimmeren, projectleider bij Brabant Installatie Techniek. “We werken regelmatig samen in projecten, waardoor we goed bekend zijn met elkaars wensen en werkwijze. Bovendien zijn de lijnen met bijvoorbeeld projectleider Gerard Bos zeer kort. Ook in dit project hebben de Schilt Bedrijven ons volledig ontzorgd.” Voor de ventilatie in de algemene gangen is een systeem met collectieve stijgkanalen en dakkanalen geleverd en geïnstalleerd, vertelt Bos. “Als voorraadhouder van marktleider TROX hebben wij bovendien de just-in-time levering van alle luchttechnische componenten, zoals brandkleppen en ventielen, verzorgd.” In navolging van Towercampus Pauwmolen werken Brabant Installatie Techniek en de Schilt Bedrijven nu ook samen aan de metamorfose van het KernWinkelGebied Tilburg. Hier worden 170 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen.

De professionals in air zijn in april 2020 gestart met de levering en montage van het complete luchtkanalensysteem voor Towercampus Pauwmolen.


Over de Schilt Bedrijven

Van complete luchtkanalensystemen tot componenten voor airconditioninginstallaties en van flexibele geluiddempers tot brandkleppen, roosters en volumeregelaars: de Schilt werkmaatschappijen Sch ilt Luchtkanalen, Schilt Luchttechniek en Schilt Airconditioning nemen installateurs graag het complete binnenklimaatpakket uit handen. Ge start in 1976 als een eenmanszaak, is Schilt uitgegroeid tot een toonaangevende en landelijke bouwteampartner die installateurs van A tot Z ontzorgt, vertelt ’t Jong. “We hebben bijna 45 jaar kennis, kunde en praktijkervaring in huis en bieden voor elke situatie de juiste klimaatoplossing. Zowel op kleine als grote projecten kunnen we professioneel en flexibel opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten.”


Artikel geplaatst in vakmagazine Installatie & Bouw nummer 04 2021