fbpx

‘Comfortabel binnenklimaat levert winkelomgevingen flinke winst op’

De manier waarop consumenten winkelen, is de afgelopen jaren flink veranderd. Online winkelen wordt steeds meer gemeengoed. Om consumenten blijvend te overtuigen, zijn fysieke winkels dan ook gedwongen om een extra beleving toe te voegen. Een belangrijk onderdeel van deze beleving is een comfortabel binnenklimaat. De geavanceerde airconditioningsystemen van Schilt Airconditioning spelen hier optimaal op in, waarbij comfort hand-in-hand gaat met hoge duurzaamheidsscores en een maximale energie-efficiëntie.

In veel winkelpanden is anno 2019 nog sprake van een wirwar aan installaties. Verwarmings-, koel- en ventilatiesystemen werken hier geregeld afzonderlijk van elkaar of zelfs tegen elkaar in, met een slechte beheersbaarheid en hoge energiekosten tot gevolg. “Zonde en onnodig”, volgens Joost Roeland, Sales Engineer bij Schilt Airconditioning. “Want in veel gevallen kan met beperkte ingrepen al een zichtbaar en voelbaar resultaat worden bereikt.”

Advies op maat

“In bestaande winkelruimten brengen wij altijd eerst de huidige situatie in kaart”, vertelt Roeland. “Om wat voor winkel gaat het? Hoe zien de bezoekersstromen eruit? Welke (gebouwgebonden) klimaatsystemen zijn aanwezig? En hoe functioneren deze systemen? Op basis van de wensen t.a.v. verwarming, koeling en ventilatie conform het Bouwbesluit en beschikbare budget maken wij vervolgens een voorstel voor optimalisatie en/of vervanging. Hierbij focussen wij niet alleen op een optimale duurzaamheid, energiezuinigheid en comfort, maar ook op beperking van de overlast. Om inkomstenderving te voorkomen, voeren we onze projecten zo snel en efficiënt mogelijk uit.”

Schilt Airconditioning adviseert, levert en installeert sec A-merk producten van o.a. Panasonic, LG, Carrier, Toshiba, TROX®, Daikin en Mitsubishi Electric, die hun meeste producten op voorraad hebben. “Doordat klanten niet afhankelijk zijn van één merk en één leverancier kunnen wij de beste oplossing voor ieder project garanderen. Van split-airconditioningsystemen en VRF-systemen tot en met geavanceerde klimaatsystemen in combinatie met luchtgordijnen, waarmee binnendringende koude luchtstromen in de winter en verlies van koude lucht in de zomer actief wordt tegengegaan. In al onze projecten opteren wij voor lange termijn klimaatvoorzieningen. Om een optimale werking te waarborgen, neemt onze servicedienst graag het periodieke onderhoud uit handen.”

Recent heeft Schilt Airconditioning het binnenklimaatsysteem van de Etos-vestiging in Doorn vervangen. Ook was de klimaatspecialist uit Meerkerk betrokken bij diverse projecten van HiFi Klubben, Claudia Sträter, Expresso Fashion, We Are Labels en De Mandemakers Groep (DMG).

Artikel geplaatst in: InStore & livecomm, nr. 5 2019