fbpx

Circa 12.500 m² rechthoekig en 7.000 m¹ rond kanaalwerk voor het grootste distributiecentrum van Nederland

In Bleiswijk wordt het allergrootste distributiecentrum van Nederland gebouwd. Het distributiecentrum telt ruim 140.000 m² – vergelijkbaar met zo’n 19 voetbalvelden – en moet het meest geautomatiseerde warehouse in Europa worden. In de ontwerpfase is aan alles gedacht. Het uitgestrekte logistieke centrum wordt niet alleen functioneel, hightech en duurzaam, royale raampartijen en hoogwaardige klimaatinstallaties maken er ook een plezierige werkplek van. Het nieuwe distributiecentrum heeft een totale opslagcapaciteit van circa 16 miljoen items. De eerste pakketten moeten vanaf de zomer van 2021 vanuit Bleiswijk worden geleverd.

Flinke aantallen

De nieuwbouw – met 100.000 m² bedrijfsvloer, 30.000 m² mezzaninevloer en 10.000 m² kantoren – wordt gerealiseerd volgens de normen van BREEAM-NL ‘Very Good’. De installatie van circa 28.000 zonnepanelen, goede isolatie, hoogwaardige beglazing én een uitgekiend luchtkanalensysteem leveren hier een belangrijke bijdrage aan. In opdracht van installateur Hoppenbrouwers Techniek B.V. produceren, leveren en monteren de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek ca. 12.500 m² rechthoekig en 7.000 m¹ rond kanaalwerk ten behoeve van de kantoren en bedrijfsvloer. “Bovendien nemen we bijbehorende TROX-componenten voor onze rekening”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt bedrijven. “Van de brandkleppen, EN/TVJ Easy luchtvolumeregelaars en kleppensecties tot en met de geluiddempers, luchtverwarmers, inductie-units en wand- en plafondroosters. Hiermee is Hoppenbrouwers Techniek B.V. verzekerd van één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie.”

Grote werkhoogtes

“Met name de montage van de luchtkanalen in de bedrijfsruimten zorgt voor uitdagingen”, vertelt Ben Stierman, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “We hebben hier te maken met werkhoogtes van 7 tot 15 meter. Om een efficiënte en veilige montage te borgen, worden de luchtkanalen daarom steeds per drie delen van 1,5 meter en met een hoogwerker en heftrucks naar de juiste hoogte gebracht. Daar worden de kanalen met speciale damwandbeugels bevestigd.”

Op het dak van de nieuwbouw worden 42 luchtbehandelingskasten geïnstalleerd en voorzien van ruim 4.000 m² dakkanaalwerk met steenwolisolatie en (stucco) beplating en ruim 300 m² aluminium dakkanalen.

Artikel geplaatst in vakmagazine Installatie & Bouw nummer 06 2020