fbpx

(Geluiddempende) flexibele ventilatieslangen: voor elk project een passende oplossing


Flexibele ventilatieslangen (ook wel flexibele luchtslangen genoemd), eventueel met geluiddempende functie,  worden toegepast om luchtroosters aan te sluiten op het luchtkanalensysteem. De flexibele ventilatieslangen van Schilt Luchttechniek zorgen ervoor dat lucht binnen een klimaatinstallatie zonder eventueel temperatuur- of kwaliteitsverlies op de plaats van bestemming aankomt. Dankzij ons ruime assortiment vindt u altijd een oplossing die precies aansluit bij uw wensen en eisen.

Diverse soorten flexibele ventilatieslangen

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een slang met geluiddempende eigenschappen zoals de Sonodec en Rodaflex Isophon III. Deze Rodaflex Isophon III heeft naast een zeer hoge invoegdemping ook vochtbestendige eigenschappen.

Bent u op zoek naar een geluiddemper, in plaats van naar een ventilatieslang met geluiddempende functie? Ook die vindt u bij Schilt Luchttechniek! Bekijk hier ons gehele assortiment geluiddempers.

Naast geluiddempende flexibele ventilatieslangen zijn ook ongeïsoleerde, hittebestendige en chemisch resistente uitvoeringen leverbaar. Daarnaast zijn luchtbehandelingsslangen verkrijgbaar in een hele reeks aan diameters en lengtes. 

Flexibele ventilatieslang Rodaco

Flexibele ventilatieslangen voor zichtwerk- en overstroomsituaties

Bij zichtwerk- en overstroomsituaties zijn flexibele geluiddempers de aangewezen keuze. Binnen het eigen Rodaco-programma van Schilt Luchttechniek neemt daarin de Aero-Aluphon een bijzondere plaats in. Deze aluminium flexibele geluiddemper wordt geheel in eigen beheer in alle voorkomende afmetingen gefabriceerd. Door deze eigen productie is de levertijd kort!

Ons leveringsprogramma

  • Sonodec geluiddempende slang per doos van 10 m
  • Rodaflex Isophon III geluiddempende slang per doos van 10 m of op maat gemaakt en voorzien van tape-manchetten
  • Rodaflex-A PVC slang in lengtes van 6 m
  • Rodaco Aero-Aluphon aluminium flexibele geluiddemper, isolatie 25 of 50mm, in standaard lengtes of op maat gemaakt

Weet u niet zeker welke flexibele ventilatieslangen het best passen bij uw project? De experts van de Schilt bedrijven adviseren u graag. Neem contact met ons op.

Gerelateerde producten:

Luchtroosters zorgen voor de toe- en afvoer van lucht in een ruimte of vertrek. De positionering van de roosters in de wand…

Lees verder

InformatieAssortimentDocumentatieAanvragenMeer informatieNaverwarmer aanvragen ❯Meer informatieWat doet een naverwarmer?Naverwarmers verwarmen luchtstromen na de volumeregeling via de volumeregelaars, zodat de warme lucht op de…

Lees verder

Constant volumeregelaar: instelgemak en besparingen met een CAV-klepAssortimentProductkeuzeDocumentatieAanvragenMeer informatieCAV-klep aanvragen ❯Meer informatieDe mechanische constant volumeregelaar (ook vaak CAV-klep of CAV-regelaar genoemd) houdt…

Lees verder

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over welke flexibele ventilatieslangen voor uw project de juiste keuze zijn? Heeft u een vraag over de levertijden, leveringsopties en prijzen? Of wilt u een flexibele ventilatieslang aanvragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Ronald Groeneveld - Sales Luchttechniek

Ronald Groeneveld