fbpx

Brandklep ventilatiekanaal: voorkom verspreiding van rook en vuur

Brandklep ventilatiekanaal: de functie

Als er brand uitbreekt, sluit een brandklep ventilatiekanalen af door te zorgen voor een brandwerende afsluiting tussen twee brandcompartimenten. De brandklep voorkomt daarmee dat het vuur via de luchtkanalen snel overslaat van de ene ruimte naar de andere. Voor specifieke omgevingen zijn er speciale brandkleppen leverbaar, zoals brandkleppen voor in professionele keukens.

Een brandklep wordt in de basis voorzien van een smeltlood. Dit zorgt ervoor dat bij een bepaalde temperatuur het klepblad dichtvalt. Er zijn ook andere mogelijkheden om een brandklep te laten functioneren, bijvoorbeeld kleppen die op afstand worden aangestuurd door rookmelders. Ook aansluiting op het gebouwbeheersysteem is mogelijk: de brandklep wordt dan voorzien van een elektrische veerteruggang-aandrijving. Bij signalering van brand of rook sluit het klepblad mechanisch op veerkracht en wordt de brandwering actief.

Brandklep ventilatiekanaal vierkant

Brandveiligheid volgens TROX: Safety First

TROX brandkleppen vormen sinds jaar en dag dé standaard op het gebied van brandveiligheid in ventilatiesystemen. Niet voor niets worden TROX brandkleppen vaak dwingend door adviserende instanties voorgeschreven. TROX doet nimmer concessies waar het de veiligheid van mens en dier betreft; onbetrouwbare low-budget varianten zult u dan ook niet tegenkomen in het TROX assortiment. De robuuste bouw staat garant voor een hoge thermische en mechanische belastbaarheid. De minimale brandveiligheidseisen die in de Europese normeringen zijn vastgelegd, worden ruim overtroffen. Kortom, met TROX haalt u het allerbeste in huis!

Garandeer de voortgang van uw project

De brandkleppen van TROX zijn verkrijgbaar in allerlei varianten en afmetingen. Zo vindt u altijd een oplossing die perfect aansluit bij wat er voor uw project nodig is. Bovendien zijn de brandkleppen direct uit voorraad leverbaar. Als u vandaag een aanvraag doet, heeft u de brandkleppen doorgaans morgen al in huis. Vraag daarom direct de gewenste brandklep aan. Ook tussenliggende maten zijn op aanvraag leverbaar. Neem hiervoor contact met ons op. Ook voor hulp of advies bij het selecteren van de juiste brandkleppen staan we voor u klaar!

Assortiment brandkleppen ventilatiekanalen

Schilt Luchttechniek is specialist in brandkleppen voor ventilatiekanalen in alle mogelijk denkbare varianten:

 • Rechthoekig van 200x100 t/m 1500x800 mm
 • Rond van diameter 100 t/m 800 mm
 • Als brandwerend ventiel FV-EU
 • Als grootkeuken brandklep KA-EU
 • Standaard uitgevoerd met smeltlood
 • Optioneel uitgevoerd met Belimo veerretour-aandrijving v.v. dubbele eindschakelaars
 • Optioneel voorzien van coating
 • Optioneel voorzien van behuizing in RVS
 • Optioneel als explosieveilige (EX) uitvoering
Ronde brandklep ventilatiekanaal

Vraag uw op maat samengestelde brandklep aan

Morgen al op de bouw geleverd*
 • Stel in 4 stappen uw brandklep op maat samen
 • Alle maten op voorraad
 • Direct bestellen of offerte aanvragen

*Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag

Onze producten:
Ronde brandkleppen
DocumentatieDatumDownload
Aanbouwdelen voor brandkleppen Trox Eindschakelaars en veerretour   (pdf)02-02-2020
Ronde brandklep Trox FKR EU   (pdf)02-02-2020
Ronde brandklep Trox FKRS EU   (pdf)02-02-2020
Rechthoekige brandkleppen
DocumentatieDatumDownload
Aanbouwdelen voor brandkleppen Trox Eindschakelaars en veerretour   (pdf)16-03-2020
Rechthoekige brandklep Trox FK EU   (pdf)16-03-2020
Rechthoekige brandklep Trox FK2 EU   (pdf)16-03-2020
Rechthoekige brandklep Trox FKS EU   (pdf)16-03-2020
Gerelateerde producten:

In bijna elke klimaatinstallatie vinden we geluiddempende componenten terug om geluidsoverlast, geproduceerd door het systeem en door invloeden van buitenaf, tot een…

Lees verder

Variabel volumeregelaars: regel een variabele toe- en/of afvoerluchthoeveelheid met een betrouwbare VAV-klepAssortimentProductkeuzeDocumentatieAanvragenMeer informatieVAV-klep aanvragen ❯Meer informatieMet variabel volumeregelaars (ook vaak VAV-klep of…

Lees verder

Flexibele ventilatieslangen, eventueel met geluiddempende functie, worden toegepast om luchtroosters aan te sluiten op het luchtkanalensysteem. De flexibele ventilatieslangen van Schilt Luchttechniek…

Lees verder

Neem contact op

Wilt u meer informatie over welke brandklep voor uw project de juiste keuze is? Of heeft u een vraag over de levertijden, leveringsopties en prijzen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Erik Dost - Sales Luchttechniek

Erik Dost

Ronald Groeneveld - Sales Luchttechniek

Ronald Groeneveld

Frans van Dijk - Sales Luchttechniek

Frans van Dijk