fbpx

Jalouziekleppen: luchtstromen effectief inregelen of afsluiten

Jalouziekleppen worden met name toegepast in aftakkingen van rechthoekige luchtkanaalsystemen en zijn bedoeld om luchtstromen in te regelen en/of af te sluiten. Dit is van groot belang voor het optimaal economisch inregelen van de installatie. Net als water kiest ook lucht de weg van de minste weerstand. Door regelkleppen in te bouwen wordt op strategische plaatsen bewust weerstand ingebouwd, waardoor de luchtstromen in het kanalensysteem kunnen worden beïnvloed. Bij Schilt Luchttechniek vindt u jalouziekleppen van TROX: betrouwbaar, van hoge kwaliteit en beschikbaar in diverse varianten.

Leveringsprogramma

TROX jalouziekleppen zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar en in veruit de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar. Naast het onderscheid tussen de verschillende materialen – verzinkt staal (JZ-S), roestvast staal (JZ-A2) en aluminium (JZ-AL) – kennen we ook gelijksluitende en contra-roterende kleppen. De laatste categorie wordt veruit het meest toegepast als inregelklep vanwege de uitstekende regel-eigenschappen.

De meeste klepvarianten zijn ook leverbaar in speciale luchtdichte uitvoering (JZ-LL, JZ-LL-AL). De kleppen zijn in dat geval voorzien van extra afdichtingsprofielen. Gasdichte kleppen (NAK) voldoen aan extreem hoge eisen voor wat betreft luchtdichtheid en kunnen daardoor worden toegepast in kerncentrales of raffinaderijen.

Jalouziekleppen

Optioneel is het mogelijk de jalouzieklep van een elektrische, explosieveilige of pneumatische aandrijving te voorzien. De afmetingen lopen, in ongedeelde uitvoering, van 200 x 100 mm tot 2000 x 1995 mm. Grotere afmetingen kunnen worden samengesteld en/of gekoppeld.

Weet u al welke jalouzieklep(pen) u nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor een aanvraag. Omdat we direct uit voorraad kunnen leveren, heeft u uw bestelling dan doorgaans binnen 1 dag in huis. Naar aanvraag.

Belangrijkste kenmerken en opties jalouziekleppen

  • Alle afmetingen JZ-AL 200 x 100 t/m 1200 x 1000 permanent op voorraad
  • Opbouw van aandrijvingen in eigen beheer
  • Mogelijkheid voor klantspecifiek gatenpatroon in de flenzen
  • Type JZ-S kan worden omgebouwd tot klep met aandrijving in de luchtstroom
  • Leverbaar als combinatie met samengebouwd buitenluchtrooster WG of WG-AL

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste jalouzieklep? Samen met u bekijken we welke jalouzieklep het beste past bij uw project. Vul hieronder enkele vragen in en wij nemen contact met u op om uw persoonlijke oplossing te bespreken.

Ontdek welk type jalouzieklep u nodig heeft voor uw project 
  • Deskundig advies op maat
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Vandaag besteld betekent doorgaans morgen al in huis
Inregelkleppen
DocumentatieDatumDownload
Inregelklep Trox VFR   (pdf)02-02-2020
Afsluitkleppen
DocumentatieDatumDownload
Afsluitklep Trox AK   (pdf)02-02-2020
Afsluitklep Trox AKK   (pdf)02-02-2020
Explosieveilige afsluitklep Trox AK EX   (pdf)02-02-2020
Gerelateerde producten:

Smeltroosters of opschuimroosters zijn brandwerend. Ze zorgen ervoor dat bij brand of brandvorming de opening tussen de lamellen in het rooster brandwerend…

Lees verder

In bijna elke klimaatinstallatie vinden we geluiddempende componenten terug om geluidsoverlast, geproduceerd door het systeem en door invloeden van buitenaf, tot een…

Lees verder

Buitenluchtroosters zorgen voor de aanvoer van grote hoeveelheden verse buitenlucht naar de klimaatinstallatie in een gebouw en voor de afvoer van lucht…

Lees verder

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over welke luchthoeveelheidsregelaars voor uw project de juiste keuze zijn? Of heeft u een vraag over de levertijden, leveringsopties en prijzen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Erik Dost - Sales Luchttechniek

Erik Dost

Ronald Groeneveld - Sales Luchttechniek

Ronald Groeneveld

Frans van Dijk - Sales Luchttechniek

Frans van Dijk

Sven Hordijk - Sales Luchttechniek

Sven Hordijk