fbpx

Luchthoeveelheidsregeling: kies de juiste inregelklep of regelaar voor uw project

Luchthoeveelheidsregelaars worden in vrijwel elk klimaatsysteem toegepast. Om ervoor te zorgen dat binnen een klimaatinstallatie, respectievelijk luchtverdeelsysteem, de juiste hoeveelheid lucht naar een betreffende ruimte wordt toe- of afgevoerd, maakt u gebruik van inregelkleppen of regelaars. Bij Schilt Luchttechniek vindt u diverse opties voor luchthoeveelheidsregeling. Dankzij deze keuze uit zowel standaard jalouzie- en inregelkleppen, variabel volumeregelaars en constant volumeregelaars is er altijd een optie beschikbaar voor uw specifieke project.

Standaard jalouzie- of inregelkleppen

Met behulp van standaard jalouzie- of inregelkleppen kunt u luchtstromen handmatig inregelen en/of afsluiten, in aftakkingen van rechthoekige luchtkanaalsystemen.


Constant volumeregelaars

Constant volumeregelaars houden de ingestelde luchthoeveelheid constant, ongeacht de aanwezige voordruk. Hierdoor wordt het inregelen van de installatie eenvoudiger gemaakt. Ze kenmerken zich onder andere door eenvoudige inregelwerkzaamheden. U hoeft de constant volumeregelaar slechts eenmalig in te stellen.


Variabel volumeregelaars

Voor toepassingen met sterk wisselende luchthoeveelheden, zoals bijvoorbeeld bij CO₂-gestuurde inblaassystemen of in vergaderruimten die niet doorlopend bezet zijn, zijn variabel volumeregelaars de juiste keuze. Met deze zogenaamde VAV-regelaars wordt uiterst efficiënt geventileerd en daardoor energie bespaard. 

Standaard jalouzie- of inregelkleppen

Met behulp van standaard jalouzie- of inregelkleppen kunt u luchtstromen handmatig inregelen en/of afsluiten, in aftakkingen van rechthoekige luchtkanaalsystemen. Lees meer over jalouzie- en inregelkleppen.

Jalouziekleppen

Constant volumeregelaars

Constant volumeregelaars houden de ingestelde luchthoeveelheid constant, ongeacht de aanwezige voordruk. Hierdoor wordt het inregelen van de installatie eenvoudiger gemaakt. Ze kenmerken zich onder andere door eenvoudige inregelwerkzaamheden. U hoeft de constant volumeregelaar slechts eenmalig in te stellen. Lees meer over CAV-regelaars.

CAV-klep

Variabel volumeregelaars

Voor toepassingen met sterk wisselende luchthoeveelheden, zoals bijvoorbeeld bij CO₂-gestuurde inblaassystemen of in vergaderruimten die niet doorlopend bezet zijn, zijn variabel volumeregelaars de juiste keuze. Met deze zogenaamde VAV-regelaars wordt uiterst efficiënt geventileerd en daardoor energie bespaard. Lees meer over VAV-regelaars.

VAV-klep

De beste kwaliteit luchthoeveelheidsregeling

Het grote assortiment inregelkleppen voor luchthoeveelheidsregeling dat u vindt bij Schilt Luchttechniek komt van de Duitse kwaliteitsfabrikant TROX. De meeste TROX Technik CAV- en VAV-regelaars zijn direct uit voorraad leverbaar. Daarnaast kunnen op bestelling specifieke VAV-regelaars voor bijvoorbeeld laboratoria worden geleverd. Dankzij dit ruime assortiment vindt u bij Schilt Luchttechniek altijd een inregelklep of regelaar die past bij uw project.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste regelaar? Weet u niet precies welk type inregelklep het meest geschikt is voor uw project? Dan staan we voor u klaar. Vul hieronder enkele vragen in en wij helpen u om de juiste inregelklep of regelaar te vinden voor uw project. 

Ontdek welke inregelklep of regelaar u nodig heeft voor uw project 
  • Wij bekijken welke oplossing u nodig heeft
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Vandaag besteld betekent doorgaans morgen al in huis
Gerelateerde producten:

Brandklep ventilatiekanaal: voorkom verspreiding van rook en vuurBrandklep ventilatiekanaal: de functieIn geval van brand sluit een brandklep ventilatiekanalen af door te zorgen…

Lees verder

Wat doet een naverwarmer?Naverwarmers verwarmen luchtstromen na de volumeregeling via de volumeregelaars, zodat de warme lucht op de juiste temperatuur de ruimte…

Lees verder

Jalouziekleppen: luchtstromen effectief inregelen of afsluitenJalouziekleppen worden met name toegepast in aftakkingen van rechthoekige luchtkanaalsystemen en zijn bedoeld om luchtstromen in te…

Lees verder

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Luchttechniek,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Erik Dost - Sales Luchttechniek

Erik Dost

Ronald Groeneveld - Sales Luchttechniek

Ronald Groeneveld

Frans van Dijk - Sales Luchttechniek

Frans van Dijk