fbpx

Luxe Woningbouw: klimaatinstallaties die zorgen voor de juiste temperatuur en verse lucht

Klimaatbeheersing in huis is een belangrijk onderdeel van het wooncomfort. In een huis wordt geleefd, uitgerust, gerecreëerd, gekookt en gegeten. Sommige mensen werken thuis en een enkeling sport zelfs thuis. De invloed van het binnenklimaat op al deze bezigheden is een niet te onderschatten factor.

De klimaatverandering in Nederland en in de rest van de wereld zet door. Warmere en drogere zomers en gure winters zijn eerder regel dan uitzondering. Om in de zomer overdag te kunnen ontsnappen aan zomerse hitte en om ‘s nachts koel te kunnen slapen, is het prettig om invloed uit te kunnen oefenen op het binnenklimaat in de woning. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een klimaatinstallatie of airconditioning te laten plaatsen in hun huis. Met dergelijke installaties kan vaak niet alleen gekoeld worden: meestal kan er ook frisse lucht mee in de woning gebracht worden. In de juiste hoeveelheid en op de juiste temperatuur. En desgewenst voor iedere ruimte in huis afzonderlijk.

Maar, een klimaatinstallatie of airconditioning is ook in de winter inzetbaar. Met een airconditioning kan namelijk in vrijwel alle gevallen ook worden verwarmd. Tijdens koude winters betekent dit dat de slaapkamer snel opwarmt, of dat een uurtje overwerk in de werkkamer fluitend, op een aangename temperatuur verzet kan worden. Ruimtes in huis die minder gebruikt worden, kunnen door de cv-installatie op een lagere temperatuur worden gehouden, maar met hulp van de airconditioning ook snel behaaglijk worden gemaakt. En dat scheelt al met al vaak flink in de stookkosten.

Klimaatinstallaties bestaan vaak uit binnenunits en een buitenunit. Samen zorgen ze voor de juiste temperatuur en verse lucht in de woning. Tegenwoordig zijn de units voorzien van minimalistische designs, waardoor ze passen bij de meest uiteenlopende interieurs en woonstijlen. Er zijn ook binnenunits op de markt die zich laten aanzien als kunst en die dus zelfs een aanvulling op het interieur kunnen zijn. Voor de plaatsing van de buitenunits wordt vaak een geschikte, onopvallende plek gekozen en zijn er mogelijkheden om de unit uit het zicht weg te werken.

Met het juiste onderhoud gaat een klimaatinstallatie lang mee. In het dagelijks leven is er voor de bewoner weinig omkijken naar de installatie. De units zijn eenvoudig te bedienen en makkelijk in het gebruik. Klimaatinstallaties kunnen zowel aan bestaande woningen worden toegevoegd, als in nieuwbouw worden geïntegreerd.

 

Airco installeren in huis: aandachtspunt voor de installateur

Tijdens het installeren van een airconditioning in een woonhuis of in een woningbouwproject gelden vaak andere wetten en regels dan bij het installeren in utiliteitsprojecten. Ook zijn er andere stakeholders in het proces betrokken. Soms komt ook de uiteindelijke bewoner van het huis in beeld. Dit heeft gevolgen voor de installatie van de airconditioning. Als installateur heb je te maken met een gebruikssysteem, dat vaak in het zicht hangt en perfect afgewerkt dient te worden.

 

Adviseur: let op de zorgen van de woonconsument

Mensen zijn gemiddeld 85% van hun tijd binnen. Van die tijd zijn we ook nog maar liefst 70% in onze eigen woning. En: we maken ons vaak zorgen over het binnenmilieu, zo blijkt uit het aantal meldingen van klachten dat onder meer bij de GGD binnenkomt. Daarom heeft het RIVM als een van de speerpunten van haar beleid het verbeteren van het binnenmilieu in woningen in de Nationale aanpak Milieu en Gezondheid opgenomen.

Veel zorgen van woonconsumenten hebben betrekking op vochtproblemen, schimmels, tabaksrook of huisdierallergenen in woningen. Een goed ingeregelde klimaatinstallatie kan een flink deel van deze problemen oplossen of verminderen, door een positieve invloed op de luchtvochtigheid en CO2 concentratie in huis, gebaseerd op de juiste metingen.


De Schilt Bedrijven realiseren een optimaal binnenklimaat in woningen

De Business Unit Airconditioning levert, installeert en onderhoudt al jaren airconditioning en klimaatsysteem in (luxere) woningen. De installaties zijn afkomstig van hoogwaardige merken, zoals bijvoorbeeld Panasonic en meestal voorlopers in technologie en design.

Onze klanten kiezen vaak voor ons omdat onze professionals een eerlijk en uitgebreid advies geven over de in te zetten installatie en de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

Standaard bieden de fabrikanten waar de Schilt Bedrijven mee werken 5 jaar garantie op de apparatuur, maar bij Airconditioning gaan wij verder en staat onze Serviceafdeling u graag bij met advies over onderhoud, of het verhelpen van onverhoopte storingen.


Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Jan de Man

Jan de Man

Joost Roeland

Joost Roeland

Ricardo Rozendaal

Ricardo Rozendaal

Nick Vervoorn