fbpx

Wat bepaalt een comfortabel binnenklimaat?

Vraagt u zich af hoe u een comfortabel en gezond binnenklimaat creëert in uw kantoorpand, woning of andere ruimte? Er zijn drie belangrijke factoren onder meer bepalend voor een comfortabel binnenklimaat, namelijk: luchtvochtigheid, temperatuur en luchtkwaliteit. Wat houden deze drie factoren precies in? Welke rol spelen ze in het creëren van een comfortabel en gezond binnenklimaat op kantoor, in woningen en op andere plekken? En wat is hierin de rol van de Schilt Bedrijven? Op deze pagina komt u het een en ander te weten over een comfortabel binnenklimaat en hoe de jarenlange ervaring, expertise en vakbekwaamheid van de Schilt Bedrijven op dit gebied hierin het verschil maken.


Waarom is een comfortabel binnenklimaat zo belangrijk?

Bij een comfortabel en prettig binnenklimaat denken we vaak: ‘Als het maar niet te warm of te koud is’. Temperatuur speelt ook absoluut een grote rol in het binnenklimaat, maar zeker niet de enige. Naast temperatuur zijn ook luchtkwaliteit en luchtvochtigheid bepalende factoren als het gaat om een comfortabel binnenklimaat.

luchtvochtigheid is een bepalende factor voor een comfortabel binnenklimaat

Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid is een belangrijke kwestie als het gaat om een comfortabel binnenklimaat. Bij een te hoge of te lage luchtvochtigheidsgraad ontstaan er diverse problemen. Bijvoorbeeld schade in een ruimte of gezondheidsklachten bij de mens, zoals problemen met ademhalen, droge ogen of hoofdpijn. De ideale relatieve luchtvochtigheid (RV) ligt tussen de 40-60%. Dit is de RV waar wij ons prettigst bij voelen. In deze blog leest u alles over luchtvochtigheid en wat u kunt doen als de luchtvochtigheid niet in orde is.  

temperatuur is een bepalende factor voor een comfortabel binnenklimaat

Temperatuur

De ideale temperatuur op kantoor, in een slaapkamer of in welke ruimte dan ook is moeilijk te bepalen. U moet immers rekening houden met veel verschillende factoren. Als het te koud of te warm is, gaat dit ten koste van de concentratie en daarmee ook de productiviteit van uw medewerkers. De ideale temperatuur is per persoon verschillend. Een goede maatstaf is om een temperatuur in een ruimte aan te houden waar 90% van de aanwezigen zich prettig bij voelt. Wat is nu de ideale temperatuur in een ruimte en hoe bereikt u deze? U leest het in deze blog.

Luchtkwaliteit is een belangrijk onderdeel van een comfortabel en gezond binnenklimaat

Luchtkwaliteit

Ook de luchtkwaliteit in een ruimte speelt een essentiële rol bij het bepalen van een comfortabel binnenklimaat. Wij mensen hebben (verse/schone) lucht nodig om goed te functioneren. De lucht die wij inademen bestaat voor 78% uit stikstof, 21% uit zuurstof en bevat wat waterdamp en andere gassen. Deze lucht kan verontreinigende stoffen zoals (ultra) fijnstof of gassen van buiten bevatten. Op kantoor zorgt een slechte luchtkwaliteit voor allerlei gezondheidsklachten. Alles over luchtkwaliteit en wat u kunt doen om deze te verbeteren leest u in deze blog.


De Schilt Bedrijven en een comfortabel klimaat in de binnenruimte

Een comfortabel binnenklimaat realiseert u door een klimaatinstallatie aan te leggen. De Schilt Bedrijven hebben met ruim 45 jaar ervaring alle knowhow in huis om u te adviseren, de installatie te leveren en te installeren. Onze Professionals in Air helpen u graag verder. Samen komen we tot een comfortabel binnenklimaat in uw gebouw, kantoor of woning. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Neem contact op met de Schilt Bedrijven