fbpx

Luchtkanalen: waarom is het belangrijk om de montage uit te laten voeren door een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur?

Naast de productie van luchtkanalen is ook de montage door een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur van groot belang. De montage van luchtkanalen is precisiewerk en moet zeer zorgvuldig gebeuren. Als dit niet goed gebeurt, ontstaat er bijvoorbeeld heel gemakkelijk een lekkage of loopt de montage aan met andere disciplines zoals Cv-leidingen of verlichtingsapparatuur. Wat komt er allemaal kijken bij de montage van luchtkanalen? En waarom is het nu echt zo belangrijk om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur? U leest dit alles en nog veel meer in dit blog.

Dit komt er ter sprake:

Montage luchtkanalen: precisiewerk

Om lucht van A naar B te verplaatsen zijn er luchtkanalen nodig. Dit klinkt als zeer vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Luchtkanalen die niet zorgvuldig gemonteerd zijn gaan namelijk lekken met als gevolg dat de klimaatinstallatie niet meer efficiënt werkt. Het monteren van de luchtkanalen is echt maatwerk. Als de luchtkanalen niet volgens tekening – en dus volgens de juiste maatvoering – worden gemonteerd, dan gaan deze aanlopen met andere disciplines zoals: hemelwater, CV leidingwerk, verlichtingsapparatuur of persleidingen. De montage van luchtkanalen is dus echt precisiewerk. Dit doet de Schilt bedrijven dan ook al sinds jaar en dag met een vast team bestaande uit ervaren luchtkanalen monteurs. Op deze manier is de eindgebruiker altijd gegarandeerd van kwalitatief hoogwaardige montage van de luchtkanalen met uiteindelijk een efficiënt werkende klimaatinstallatie.

Gecertificeerde luchtkanalenmonteurs

Al onze luchtkanalenmonteurs beschikken over het Luka certificaat. Daarnaast zijn alle monteurs vanzelfsprekend in het bezit van een VCA diploma. Op deze manier gaan alle luchtkanalenmonteurs te allen tijde veilig aan het werk op iedere werkplek. Ook alle luchtkanalen worden geproduceerd volgens de Luka norm. Al deze kennis en certificeringen betekenen voor uw klimaatinstallatie: 

  • Kwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaamheid

Gecertificeerde luchtkanalenmonteurs van de Schilt bedrijven staan altijd garant voor een zeer zorgvuldige aanleg van het luchtkanalensysteem. Op deze manier waarborgen wij het meest rendabel presteren van de klimaatinstallatie. Door met Luka gecertificeerde monteurs te werken, kunnen we over het project ook altijd een Luka certificaat afgeven. 


Schilt bedrijven produceert, levert en monteert luchtkanalen

De Schilt bedrijven verzorgt het complete pakket op het gebied van luchtkanalen. Dankzij onze eigen productieafdeling zijn de lijntjes altijd kort en staan onze monteurs rechtstreeks in contact met de productieafdeling. Dit met als grote voordeel dat er bij de aanvraag van een special heel snel wordt geschakeld. Alles volledig in eigen hand hebben levert nog meer voordelen op. Doordat de Schilt bedrijven van niemand anders afhankelijk is, garandeert het de snelste levertijden. Van de productie van de luchtkanalen in onze eigen werkplaats tot het zeer zorgvuldig monteren ervan, Schilt is het voor het gehele proces van A tot Z.

Montage luchtkanalen

De montage van luchtkanalen is precisiewerk. 

Waarom is het zo belangrijk om de montage van luchtkanalen uit te laten voeren door een gespecialiseerde monteur?

Omdat er anders lekkage ontstaat, waardoor de klimaatinstallatie meer optimaal werkt. Daarnaast is nauwkeurige montage door een specialist nodig om andere disciplines zoals Cv-leidingen of verlichtingsapparatuur niet in de weg te zitten tijdens het monteren van de luchtkanalen. En ook is er het juiste gereedschap benodigd. Bij de montage van luchtkanalen zijn maatvoering, netheid, luchtdichtheid en gereedschap erg belangrijk.

Maatvoering

Het is belangrijk om te werken met de juiste maatvoering. Als de luchtkanalen niet met de juiste maatvoering gemonteerd worden, dan kan dit zoals eerder besproken nadelige gevolgen hebben voor andere disciplines. Dit vereist vakmanschap en ervaring.

Netheid

Naast dat vakmanschap en ervaring vereist zijn om de juiste maatvoering aan te houden, geldt dit ook voor het netjes en nauwkeurig te werk gaan tijdens het monteren van luchtkanalen. Bij een nette en nauwkeurige montage van de luchtkanalen werkt de klimaatinstallatie het meest efficiënt.

Luchtdichtheid

Doordat de Schilt bedrijven zijn aangesloten bij de Luka, is het mogelijk om zelf de luchtdichtheid van de luchtkanalen te testen met persproeven. Op deze manier beperken we het lekverlies tot een minimum! Dit scheelt aanzienlijk in het energieverbruik van de klimaatinstallatie. 

Gereedschap

Voor de montage van luchtkanalen is er speciaal gereedschap benodigd. Alle luchtkanalenmonteurs beschikken over dit gereedschap, wat hen in staat stelt om zeer zorgvuldig te werken tijdens de montage van luchtkanalen. 

Al deze bovenstaande factoren zijn dus van belang en daarom is het ook zo belangrijk om de montage van luchtkanalen uit te laten voeren door een gespecialiseerde monteur. 

Nauwkeurige montage van bijbehorende luchtkanalen componenten

Naast het monteren van de luchtkanalen zelf is ook het monteren van de bijbehorende componenten een zeer nauwkeurig werk. Als de componenten namelijk niet nauwkeurig gemonteerd zijn dan leidt dit tot lekverlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het monteren van:

  • Ventilatoren
  • Luchtroosters
  • Brandkleppen
  • Regelapparatuur
  • Geluidsdempers etc.

Als Trox voorraadhouder leveren wij de componenten uit eigen voorraad. Wat de snelste levertijd garandeert. 


Montage luchtkanalen uitbesteden? Ja dus!

Wilt u teleurstellingen voorkomen? En zeker weten dat de klimaatinstallatie zo efficiënt mogelijk draait door middel van een zeer nauwkeurige montage van de luchtkanalen. Dan is het verstandig om de montage van luchtkanalen uit te laten voeren door een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur. Schilt helpt u!

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Luchtkanalen,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Sales Luchtkanalen & Productie Luchtkanalen

luchtkanalen@schiltbedrijven.nl

0183 35 25 44

Andre Mouthaan

Andre Mouthaan

Anne Eijkelenboom

Anne Eijkelenboom