fbpx

Luchtkanalen installeren: waarom kiezen voor een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur?

De montage van luchtkanalen is precisiewerk dat vraagt om zorgvuldigheid. Bij onjuiste montage ontstaan bijvoorbeeld makkelijk lekkages in het systeem. En er is een risico op problemen met andere systemen en installaties. Er komt dus nogal wat kijken bij de montage van luchtkanalen. In deze blog kunt u lezen wát precies en wordt meteen duidelijk waarom de inschakeling van een gespecialiseerde luchtkanalenmonteur meer dan wenselijk is.

Dit komt er ter sprake:

Montage luchtkanalen: precisiewerk

Om lucht van A naar B te verplaatsen zijn luchtkanalen nodig. Luchtkanalen die niet zorgvuldig gemonteerd zijn kunnen gaan lekken, met als gevolg dat de klimaatinstallatie niet efficiënt (genoeg) werkt. Worden de kanalen niet exact volgens tekening in de juiste maatvoering gemonteerd, dan kunnen deze bovendien zorgen voor probleemsituaties met andere installaties en systemen zoals hemelwaterafvoersystemen, CV-leidingwerk, sprinkler-leidingen, verlichtingsapparatuur, persleidingen etc. De montage van luchtkanalen is dan ook precisiewerk.

Montage luchtkanalen: specialistenwerk?

Als u de montage van luchtkanalen door een niet gespecialiseerd montagebedrijf laat uitvoeren is het risico op niet correcte montage groot. Naast de genoemde eis van zorgvuldigheid gaat het ook om maatvoering en netheid van werken.

Een effectief en efficiënt systeem is met een specifiek idee ontworpen en getekend. Om het gewenste effect en comfort te bereiken én het systeem ook nog efficiënt te laten functioneren, is het van belang om de tekening correct en nauwkeurig uit te voeren volgens de juiste maatvoering. Daarnaast is het van belang om daarbij zorgvuldig en precies te werk te gaan. Pas dan werkt de klimaatinstallatie het meest efficiënt en is het zichtwerk esthetisch fraai afgewerkt. Het zorgt er ook voor dat het luchtkanalensysteem andere technische installaties niet hindert of beïnvloedt. Dat maakt alles bij elkaar dat de montage van luchtkanalen specialistenwerk is.

Bijbehorende componenten: ook specialistenwerk

Specialistenwerk: dat geldt ook voor de aanleg en installatie van alle bijbehorende componenten zoals ventilatoren, luchtroosters, brandkleppen, regelapparatuur, geluidsdempers etc. Zijn deze componenten niet op de juiste wijze gemonteerd en afgesteld, dan leidt dit snel tot lekverlies. Het kan er ook voor zorgen dat het systeem ongewenst geluid produceert. Daarnaast leveren correct geïnstalleerde componenten ook een belangrijke bijdrage aan het gewenste comfort en optimale prestaties van het klimaatsysteem.

Montage luchtkanalen

De montage van luchtkanalen is specialistenwerk.

Luka-eisen

Al met al kan er dus nogal wat misgaan bij de installatie van luchtkanalen en de bijbehorende componenten. Om dat risico tot een minimum te beperken zijn de kwalitatieve leveranciers van luchtkanalen aangesloten bij de Luka (Nederlandse vereniging voor luchtkanaal-fabrikanten).

Een Luka-KwaliteitsCertificaat garandeert de luchtdichtheid van luchtkanalen op basis van persproeven. Wordt de luchtdichtheidsnorm gehaald, dan kan de gebruiker hier een certificaat voor aanvragen. Daarmee levert het systeem het gewenste comfort op, gaat het duurzaam om met energie en is het systeem degelijk en veilig geïnstalleerd. Met een Luka certificaat draagt een klimaatsysteem dus bij aan de duurzaamheidsambities van de gebouweigenaar of gebruiker van het pand en is de kwaliteit gewaarborgd.

De Schilt Bedrijven: totaalleverancier en specialist

Als het gaat om luchtkanalen zijn de Schilt Bedrijven een totaalleverancier die alle onderdelen van een kanalensysteem levert en installeert. Van de productie van de luchtkanalen in onze eigen werkplaats, de logistiek naar de bouwplaats, tot montage: de Schilt Bedrijven hebben het hele proces van A tot Z in eigen beheer.

De Schilt Bedrijven verzorgen sinds jaar en dag de montage van luchtkanalen en alle bijbehorende componenten. Met met een eigen, vast team van goed opgeleide, ervaren en gespecialiseerde luchtkanalenmonteurs. Al onze luchtkanalenmonteurs beschikken over het Luka-monteursdiploma en we produceren al onze luchtkanalen volgens het Luka-kwaliteitshandboek. Daarnaast zijn onze monteurs uiteraard in het bezit van een VCA diploma. Zo werken ze altijd veilig, op iedere denkbare locatie. Dankzij onze eigen productieafdeling zijn de lijntjes tussen onze monteurs en de productieafdeling bovendien kort. Het grote voordeel hiervan is dat er snel en makkelijk geschakeld kan worden bij spoedsituaties of speciale wensen.

Als Trox voorraadhouder leveren de Schilt Bedrijven alle hoogwaardige componenten van dit hoogwaardige A-merk merk uit eigen voorraad. Dit levert een snelle levertijd op. Daarnaast zijn we hierdoor in staat snel in te springen op onverwachte situaties op de bouwplaats. Ten slotte beschikken we over de juiste geavanceerde gereedschappen. Altijd en overal.

Natuurlijk kan het dan uiteindelijk in de praktijk toch wel eens voorkomen dat een situatie op de bouwplaats anders uitpakt dan op de tekening staat aangegeven. Onze monteurs zijn dan vrijwel altijd in staat om in samenspraak met onze engineers om snel met een oplossing te komen. Vaak al op de bouwplaats.

Kortom…

De montage van luchtkanalen vereist uiterste precisie en vakmanschap om lekkages en problemen met andere installaties te voorkomen. De gespecialiseerde luchtkanalenmonteurs van de Schilt Bedrijven zijn experts. In maatvoering, netheid en in installatie van bijbehorende componenten. Dat waarborgt niet alleen efficiëntie van het systeem, maar het draagt ook direct bij aan duurzaamheid en veiligheid. Het Luka KwaliteitsCertificaat biedt extra garantie op luchtdichtheid, waarmee het klimaatsysteem voldoet aan de normen.

Persoonlijk advies

Bent u geïnteresseerd in de producten en/of diensten van Schilt Luchtkanalen,
vraag dan informatie aan via onderstaand formulier.

Sales Luchtkanalen & Productie Luchtkanalen

luchtkanalen@schiltbedrijven.nl

0183 35 25 44

Andre Mouthaan

Andre Mouthaan

Anne Eijkelenboom

Anne Eijkelenboom