fbpx

Een ventilatierooster plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Ventilatieroosters, beter bekend als luchtroosters, zorgen voor de toe- en afvoer van de lucht. Waar u zo’n ventilatierooster plaatst, speelt een grote rol in de comfortbeleving. In dit blog ontdekt u de aspecten die van belang zijn bij de keuze en het plaatsen van het juiste luchtrooster.

Ventilatierooster plaatsen: dit zijn de mogelijkheden

Waarom is een ventilatierooster nodig?

Voldoende verse lucht is noodzakelijk voor uw gezondheid. Zo vermindert kwalitatieve ventilatie de kans op onder andere ziektes, hoofdpijn en verkoudheid. Lucht kan op verschillende manieren worden toegevoerd, een open raam ligt echter het meest voor de hand. Maar als dit gecontroleerd en tochtvrij moet gebeuren, heeft u een luchtrooster nodig. Vanzelfsprekend dient vervuilde lucht weer naar buiten te worden afgevoerd. Daarbij wordt in de moderne binnenklimaattechniek de lucht ook gekoeld en/of verwarmd zodat het hele jaar door van optimale condities sprake is. In dit geval wordt de buitenlucht door tussenkomst van buitenluchtroosters, luchtkanalen en een luchtbehandelingskast geconditioneerd.

Waar moet je een ventilatierooster plaatsen?

Luchtroosters zijn er in allerlei soorten en maten en worden daarom ook in de meest voorkomende bouwkundige constructies toegepast. Een ventilatierooster plaatst u in de buitengevel, het plafond, de wand of de vloer. Bij het plaatsen is het essentieel dat de lucht effectief over de ruimte wordt verspreid. Hiervoor zijn meestal meerdere roosters nodig.

Een correcte keuze van roosters voorkomt hinderlijke luchtstromingen en geluid voor de gebruiker. Daarom moet het rooster worden afgestemd op de ruimte en het specifieke gebruiksdoel. Voor een sportzaal zijn uiteraard andere roosters nodig dan voor bijvoorbeeld een woning, theater, ziekenhuis of kantoor. Het plaatsen van een ventilatierooster in een sporthal vereist dan ook een andere aanpak dan het plaatsen van een ventilatierooster in een kantoor. Bij Schilt Luchttechniek beschikken we over de specifieke expertise om altijd de juiste ventilatieroosters te selecteren.

Ventilatierooster plaatsen met Schilt Luchttechniek

Als TROX-voorraadhouder heeft Schilt Luchttechniek inmiddels bijna 45 jaar ervaring met het adviseren en selecteren van de best passende luchtroosters. Het kwalitatief hoogwaardige TROX-voorraadprogramma bestaat uit een ruim assortiment plafond-, wand- en kanaalroosters. Op bestelling zijn uiteraard ook maatwerk of afwijkende RAL-kleuren mogelijk. 


Bent u op zoek naar een perfect passend luchtrooster van hoge kwaliteit? Neem dan contact op met de specialisten van Schilt Luchttechniek op
0183-35 25 44 of luchttechniek@schiltbedrijven.nl

Neem contact op met Schilt Luchttechniek