fbpx

5 voordelen van een mobiele airco

Steeds meer mensen hebben een mobiele airco thuis of op het werk staan. Ten opzichte van een vaste installatie heeft deze airco een aantal voor-, maar ook nadelen. Het is een goede oplossing voor situaties waar een vaste installatie om diverse redenen geen optie is. Soms is er geen ruimte om een installatie te installeren of kunt u hier zelf niet over beslissen omdat het pand aan u verhuurd wordt. Dan kunt u het met een mobiele airco toch lekker koel krijgen! Twijfelt u of u het product wel of niet gaat aanschaffen? Wij hebben alles voor u in deze blog vast op een rijtje gezet.


1. Snel kunnen koelen 

Mobiele airco’s zijn doorgaans plug-and-play: stekker in het stopcontact, luchtafvoerslang naar buiten en hij draait. U hoeft dus niet te wachten op de planning van een gecertificeerde monteur. Zeker in de zomer, wanneer wachttijden flink oplopen, is dit een uitkomst.  

Bij www.comfortplusairco.nl  (een product van de Schilt Bedrijven) zijn de units ook nog eens op voorraad en dus snel te leveren.


2. Een voordelige oplossing

In vergelijking met een vast aircosysteem is een mobiele airco-unit een voordeligere optie. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Zo bestaan ze slechts uit één unit, er is geen sprake van een buitenunit. Daarnaast bespaart u montagekosten: u stelt de unit namelijk eenvoudig zelf in bedrijf!


3. Mobiele airco's bieden flexibiliteit

Een groot voordeel van een mobiele airco is dat hij erg gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kunt u bijvoorbeeld op een warme zomerdag de werkkamer koelen terwijl hij in de avond de slaapkamer op een aangename temperatuur brengt. U zou hem zelfs mee kunnen nemen naar uw vakantiewoning. Veel van dit type airco’s kunnen daarnaast ook verwarmen. Ideaal om ’s winters een ruimte  op temperatuur te krijgen waar geen vaste verwarming voor handen is of een ruimte die slechts incidenteel gebruikt wordt.


4. In iedere ruimte mogelijk

De mobiele airco is dé oplossing op plekken waar u geen vaste airco-unit kunt installeren. Denk aan plekken waar de installatie van een vaste airco technisch niet mogelijk is of waar simpelweg geen vaste installatie geïnstalleerd mag worden zoals in monumentale panden of huurwoningen en appartementen. De mobiele airco kan in iedere ruimte met een raam of buitendeur gebruikt worden. De warme lucht wordt door een gesloten verbinding met een afvoerslang naar buiten afgevoerd. Er zijn ook wand- en dakdoorvoeren in de markt, zodat u ook in ruimtes zonder raam of deur naar de buitenlucht een afvoerpunt kunt creëren.


5. Mobiele airco's zijn eenvoudig in onderhoud

Waar er bij een vaste installatie periodiek onderhoud benodigd is door een gespecialiseerd bedrijf, is een mobiele airco gemakkelijk zelf te reinigen en te onderhouden. U hoeft alleen de lekbak met condenswater te legen wanneer deze vol raakt en u dient periodiek de filters schoon te maken.


3 veel gestelde vragen bij de aanschaf van een mobiele airco

  1. Is de airco geluidloos? Nee. Een mobiele airco produceert wat geluid. Dit komt omdat het een alles-in-1–installatie is. De compressor bevindt  zich in het apparaat zelf en deze maakt wat geluid. In een vaste installatie zit de compressor vaak in de buitenunit, waardoor u minder last heeft van het geluid. Echter, ook vaste binnenunits maken geluid! Gelukkig zijn moderne mobiele airco’s steeds stiller en kunt u er – op een lage stand – prima mee slapen ‘s nachts.
  2. Bestaat er een mobiele airco zonder slang? Deze vraag wordt erg vaak gesteld. Het antwoord is in principe nee: het aircosysteem moet zijn warme lucht kwijt kunnen, en dit gaat via een flexibele afvoerslang. Deze kan via een raam, deur of via de eerder genoemde wanddoorvoer naar buiten worden geleid.
  3. Hoeveel vierkante meter ruimte kun je met dit type airco koelen/verwarmen? De meeste mobiele airco’s werken het best in niet te grote ruimtes. Zo kan onze ComfortPlus CP-12 een ruimte tot 25 m2 koelen of verwarmen. Het is echter ook geen probleem om meerdere units in één ruimte te combineren.

1 totaaloplossing: de ComfortPlus CP-12

Twijfelde u over wel of geen mobiele airco en bent u nu overtuigd geraakt dat een mobiele airco de meest ideale oplossing is om uw woonkamer, werkplek of slaapkamer te koelen? Dan raden wij u aan eens een kijkje te nemen op www.comfortplusairco.nl. Hier vindt u alle informatie over onze eigen mobiele airco: de ComfortPlus CP-12. In deze mobiele airco komt al onze ervaring en kennis over airconditioning en het koelen en verwarmen van ruimtes samen en krijgt ook u de kans om de zomer koel door te komen! 

wel of geen mobiele airco: de ComfortPlus CP-12 is de beste keuze