fbpx

Van BBL’er naar een vaste baan: Bram Nanlohy deed het bij Schilt Bedrijven

Stel je voor: je werkt graag met je handen en je hebt net je VMBO-opleiding afgerond. Lassen, slijpen, zetwerk en het werken met metaal in het algemeen lijkt je wel wat. Dan is het een goed idee om een BBL-opleiding richting de metaalbewerking te gaan volgen.

Bram Nanlohy stond voor dezelfde keuze. Hij volgde de opleiding tot Constructie- en plaatwerker aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hij koos voor Schilt Bedrijven als zijn BBL-leerbedrijf en heeft bij ons een succesvol BBL-traject doorgemaakt. Hij vertelt zelf zijn verhaal!


Waarom Bram koos voor Schilt Bedrijven als zijn BBL-bedrijf

Bram stapte binnen bij Schilt en dat voelde vanaf het moment dat hij de drempel overstapte goed. “Ik dacht gelijk: dit kan mijn leerbedrijf worden,” zegt Bram. De rondleiding maakte indruk. Maar waarom? “Omdat Schilt niet alleen de machines en materialen heeft, maar ook een team van vriendelijke mensen dat klaarstaat om je te begeleiden. Hier leer je vooral door te doen. Dat werkt voor mij beter dan leren uit de boeken. Als ik het alleen lees, dan komt het bij mij lastig binnen,” legt Bram uit. “Het BBL-traject zorgt ervoor dat ik vanuit de praktijk leer en direct met mijn handen kan doen wat mij aangeleerd wordt. Bij Schilt snappen ze dat en helpen professionele mensen mij met het leren van het vak.”

Zelfvertrouwen en groei

Bram ontdekte al snel dat het werk bij Schilt niet eentonig was. Elke dag bracht nieuwe uitdagingen, zo maakt hij veel verschillende producten, zoals kanaalstukken, vormstukken en doet hij aanpassingen aan bestaande producten. De goede werksfeer, waarin serieus werk en een grapje hand in hand gaan, past goed bij hem. “Ik vind het belangrijk om serieus met collega’s te kunnen zijn, maar ik houd ook van af en toe ontspanning. Met mijn collega’s bij Schilt kan dat perfect.”

Sinds de zomer van 2023 heeft hij na het afronden van zijn opleiding ook een vast contract gekregen. Als vaste werknemer krijgt hij meer verantwoordelijkheid van zijn collega’s: “Ik weet wat ik kan, maar door de manier waarop mijn collega’s met mij omgaan krijg ik ook meer zelfvertrouwen. De komende jaren wil ik daarvan profiteren en daardoor ben ik gemotiveerd om door te leren.”

Brams toekomstplannen

Bram heeft nog grote plannen. Hij wil zich verder specialiseren als aluminium lasser en een echte allrounder worden. Misschien wil hij ooit zelfs doorgroeien naar de montage in de buitendienst. Zijn boodschap aan jullie? “Zet gewoon de stap en kom ook als BBL’er bij de Schilt Bedrijven leren en werken! ”Brams verhaal bewijst dat een BBL-traject niet alleen een opleiding is, maar ook een springplank naar de start van je carrière. Bij Schilt Bedrijven is de weg van BBL’er naar een vaste baan voor iedereen mogelijk. Als jij de handschoen oppakt, helpen wij je om je ambities en dromen waar te maken.


Durf te groeien, net als Bram! Kijk daarom snel naar onze vacature voor BBL’ers. Je kunt bij ons niet alleen als Metaalbewerker aan de slag, maar bijvoorbeeld ook in de buitendienst als Airconditioningmonteur of Luchtkanalenmonteur.