fbpx

De Aircademy: het opleiden van mensen met een hart voor techniek in de breedste zin van het woord

‘Persoonlijke ontwikkeling van onze mensen, dat stimuleren we’

In het derde kwartaal van 2022 heeft de Schilt Bedrijven zijn eigen Aircademy gelanceerd. De Aircademy is een intern opleidingsinstituut waarin nieuwe (jonge) werknemers van de Schilt Bedrijven het vak van klimaattechnieker kunnen leren. In ons bedrijf hebben we jarenlange ervaring in de klimaattechniek: dat vakmanschap brengen we graag over in onze Aircademy. We vinden het daarnaast ook belangrijk om onze normen en waarden te delen met nieuwe collega’s. Hoe gaan we met elkaar om? Hoe stel je je professioneel op richting een opdrachtgever of andere stakeholders op een project? In de Aircademy is er veel ruimte voor onze jonge ‘Professionals in Air’ om hun eigen pad te bepalen en zelf aan het roer te staan van hun eigen toekomst in de klimaattechniek.

De Aircademy is niet alleen bedoeld voor nieuwe collega’s. Ook onze huidige Schilt collega‘s krijgen de mogelijkheid om door te groeien en zich te ontwikkelen. De Aircademy richt zich op alle drie de specialisaties van de Schilt Bedrijven: airconditioning, luchtkanalen en luchttechniek.


Het ontstaan van de Aircademy

De Aircademy is op initiatief van onze eigen mensen ontstaan. Het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en het bieden van carrièreperspectieven past goed bij de Schilt Bedrijven. Met de Aircademy proberen we de huidige krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. Het enthousiasmeren van (jonge) mensen om de techniek in te gaan, dat is hoe we het voor ogen hebben. Op basis van deze behoeftes is de huidige Aircademy ontstaan:

  • We willen nieuwe collega’s goed begeleiden, het Schilt DNA mee geven en hen daarnaast ruime doorgroei- en scholingsmogelijkheden bieden.
  • Onze huidige collega’s de kans geven om zich te ontwikkelen en door te groeien.

Wat is het doel van de Aircademy?

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren! Als je jezelf uit blijft dagen zorgt dat ervoor dat je beter in je vel zit. Leren, ontwikkelen en in jezelf investeren levert je meer werkgeluk op, daar geloven we in.   Door een constante flow van ontwikkeling binnen onze organisatie te creëren, willen we er voor zorgen dat het vakmanschap en de hoge kwaliteit die we in onze installaties terug zien, gewaarborgd blijft voor de toekomst.

Praktijklokaal 

Om te kunnen lesgeven hebben we voor de Aircademy een eigen praktijklokaal gerealiseerd. In dit lokaal geven onze Aircademy coaches diverse lesprogramma’s. Dit doen ze op een leuke en luchtige manier. Onze Aircademy coaches zijn natuurlijk onze eigen collega’s: met jarenlange ervaring rechtstreeks vanaf de werkvloer. In dit leslokaal gaan de we onder andere praktijkgericht aan de slag met het inbouwen van brandkleppen en het inmeten van luchtkanalen.

De Schilt Bedrijven Aircademy

Nieuw talent door BBL- en stagetrajecten

Eén van de doelen van de Aircademy is het aantrekken van de nieuwe generatie Professionals in Air. Bijvoorbeeld door BBL trajecten (werken-leren) en stageplekken aan te bieden. Door de leerlingen diverse opleidings- en doorgroeimogelijkheden – gefocust op de toekomst - aan te bieden, willen we deze leerlingen aan ons binden. 

Naast het geven van interne lessen is de Aircademy ook een zogenoemde Hotspot voor scholen. In samenwerking met Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem geven wij vakgerichte gastlessen in onder andere de koeltechniek. Ons eigen praktijklokaal is hiervoor uitermate geschikt, omdat we daar over alle kennis, kunde, gereedschappen en zelfs proefopstellingen van installaties beschikken. We bieden zo een waardevolle aanvulling op de lessen die de scholieren op school al volgen. De Aircademy wordt op die manier een zeer breed opleidingscentrum en dé plek voor scholieren om kennis te maken met onze organisatie en het bedrijfsleven.

Toekomstgericht ondernemen

Een belangrijk onderdeel van de Aircademy is de kennisoverdracht. Alle kennis die we in 45 jaar vergaard hebben willen we zoveel mogelijk doorgeven aan de nieuwe generaties. We maken een prachtig product van begin tot eind: uiteindelijk dragen onze installaties bij aan een comfortabel binnenklimaat in heel veel uiteenlopende gebouwen in het land. En dat geeft heel veel voldoening. Met de Aircademy willen we door op te leiden en ontwikkeling te faciliteren én te stimuleren toekomstgericht ondernemen.