Over Schilt

Sinds 1976 adviseert, ontwerpt en realiseert Schilt Bedrijven kwalitatief hoogwaardige luchttechnische componenten en installaties. Zowel voor kantoren, fabriekshallen, distributiecentra, scholen, sportaccommodaties, winkels, hotels, ziekenhuizen en laboratoria. Wij geloven in een gezond en prettig leef- en werkklimaat voor iedereen en in elk gebouw. Wij kiezen nooit voor snel gewin, maar steken tijd en energie in langdurige relaties. Zowel met opdrachtgevers als met medewerkers. Want alleen zo komen we tot een efficiëntere uitvoering én een beter (en duurzamer!) eindresultaat. Daarom zijn we ook al jaren trouw aan onze vaste leveranciers.

Oog voor de toekomst

Wij doen ons werk met respect voor mens en milieu en streven altijd naar de beste (totaal-)oplossing, continuïteit en een hoge klanttevredenheid. Hierbij hebben we nadrukkelijk oog voor de toekomst, waarin gebouwen steeds duurzamer, sneller en efficiënter gebouwd en geëxploiteerd worden. Onze klimaatsystemen spelen hierin een essentiële rol. Daarom blijven wij investeren in kennis, innovaties en duurzame relaties. Door vroegtijdig betrokken te worden in het bouwproces, kunnen wij klanten nog beter van dienst zijn. Bijvoorbeeld in het adviseren, engineeren en realiseren van optimale klimaatinstallaties.

Geschiedenis van Schilt Bedrijven

1976

Oprichter Adri Schilt start in een kleine ruimte aan huis als zelfstandig ondernemer met een adviesbureau in de luchtkanalenbranche. Hij werkt daarbij nauw samen met broer Jan Schilt van Lukagro.

1985

De activiteiten van Schilt Luchttechnische Producten B.V. worden voortgezet vanuit de Ambachtstraat in Meerkerk.

1993

De organisatie groeit verder en de montageafdeling van Lukagro wordt overgenomen.

1994

De organisatie groeit compleet uit haar jasje en verhuist naar de huidige locatie aan de Energieweg in Meerkerk.

1997

De organisatie wordt opgedeeld in de kleinere en overzichtelijke werkmaatschappijen: Schilt Luchtkanalen, Schilt Airconditioning en Schilt Luchttechniek.

2002

Aan het pand in Meerkerk wordt een nieuw pand voor de afdeling airconditioning toegevoegd.

2010

Na het plotselinge overlijden van Adri Schilt is het bedrijf zich blijven doorontwikkelen onder leiding van algemeen directeur Joop Heesen.

2021

Het 45-jarig bestaan van Schilt Bedrijven wordt uitgebreid gevierd.

2022

Met ingang van 29 september maken de Schilt Bedrijven officieel onderdeel uit van VINCI Energies.

2024

Per 1 januari 2024 zijn door een fusering onze Business Units samen aan te merken als Schilt Bedrijven BV.

Over ons

Duurzaamheid

Van producten en klantrelaties tot het wagenpark en bedrijfspanden: Schilt Bedrijven heeft duurzaamheid geïntegreerd in alle aspecten van de organisatie.

VINCI Energies & Schilt

VINCI Energies is een veelzijdige technische dienstverlener in Nederland met 74 business units, die zich aanpast aan de lokale behoeften.