Breukelen

Diversey, a Solensis Company

Diversey, a Solensis Company project van Schilt

Vernieuwing luchtkanalensysteem Diversey, a Solensis Company

Omvang | 1080 m² rechthoekig en 745 m¹ rond kanaalwerk
Opgeleverd | 2024
Opdrachtgever | Roodenburg Groep

Duurzame luchttechnische installatie voor Diversey: innovatie en efficiëntie

Schilt heeft een geavanceerde luchttechnische installatie aangelegd voor het Europese hoofdkantoor van Diversey, a Solenis Company, gevestigd in Breukelen. In opdracht van installateur Roodenburg zijn de luchttechnische systemen op de eerste en tweede verdieping van het kantoor succesvol geïnstalleerd onder leiding van leidinggevend monteur Joop Kartouw. Vanwege de tevredenheid van de opdrachtgever kreeg Schilt de kans om fase 2 van het project uit te voeren, met de focus op de begane grond, technische ruimtes en fit-outlabs.

Fase 1 en 2 van de installatie

De oude installatie is vervangen door een nieuw kanalensysteem met bijbehorende luchttechnische appendages. Voor fase 1 omvatte de installatie ongeveer 223 m² rechthoekig en 507 m1 rond kanaalwerk. In fase 2 werd dit uitgebreid met circa 856 m² rechthoekig en 239 m1 rond kanaalwerk. Voor de fit-outlabs zijn daarnaast 403 m² rechthoekig kanaalwerk en 526 m1 rond kanaalwerk geproduceerd, evenals 36 m1 PVC-kanalen voor zuurkasten.

De keuze voor sendzimir verzinkte kanalen garandeert optimale luchttoevoer en -afzuiging. De buitenluchtkanalen zijn inwendig gebitumeerd om te voldoen aan de eisen voor vochtige lucht, terwijl RVS 304 is geselecteerd voor de keukenkanalen vanwege de afzuigdampen.

Projectleider Marcel Schellekens benadrukt dat regelmatige overleggen met alle betrokken partijen cruciaal zijn geweest voor een succesvolle uitvoering, vooral gezien de uitdagingen die fase 2 met zich meebracht door werkzaamheden aan vloeren en wanden in de bestaande hal.

Kwaliteitsgarantie

Alle kanalen en appendages voldoen aan Luka luchtdichtheidsklasse C. Een persproef heeft bevestigd dat het systeem ruimschoots voldoet aan de gestelde normen.

Met deze duurzame luchttechnische installatie heeft Schilt Bedrijven een belangrijke stap gezet richting energie-efficiëntie en comfort binnen het vernieuwde kantoor van Diversey.

Commercieel vastgoed