Leiden

Johnson & Johnson

Duurzaam en gezond nieuw kantoor- en laboratoriumgebouw

Omvang | 4.561 m² rechthoekig en 1.402 m1 rond kanaalwerk inclusief TROX componenten
Opgeleverd | 2023
Opdrachtgever | Roodenburg Groep

BREEAM ‘Excellent’ en WELL Gold

In onderaanneming van de Roodenburg Groep heeft Schilt Bedrijven de productie, levering en montage van 4.561 m² rechthoekig en 1.402 m¹ rond kanaalwerk verzorgd voor het kantoor- en labaratoriumgebouw van Johnson & Johnson in Leiden. “Gekozen is voor thermisch verzinkte stalen kanalen, die zeer hoog scoren op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid”, vertelt projectleider Ben Stierman. “Zowel de rechthoekige als ronde toe- en afvoerkanalen voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C. Bovendien zijn alle kanalen gereinigd en geseald en/of afgedopt aangeleverd conform reinheidsklasse H. Onze opdracht omvatte tevens 76 m2 RVS 316 rechthoekig kanaalwerk ten behoeve van de keuken en 102 inspectieluiken voor reiniging en inspectie.

TROX componenten

Als voorraadhouder van marktleider TROX stonden wij ook in voor de just-in-time levering van alle luchttechnische componenten, zoals de kleppensecties, rechthoekige en ronde brandkleppen, plafondroosters, afzuig- en toevoerrozetten, naverwarmers, volumeregelaars en geluiddempers. “De aan te sluiten roosters zijn slim geïntegreerd in het koelplafond”, aldus Ben. “Bijzonder is bovendien dat het schachtkanaal voor het laboratorium is gecoat in een zuurbestendige coating (Bipox). De dakkanalen zijn geïsoleerd met 50 mm steenwol en afgewerkt met Stucco aluminium, terwijl de aanzuig- en afblaaskanalen vooraf zijn behandeld met bitumenverf. Voor de isolatie van de luchttoevoerkanalen is 25 mm steenwol met een Alukraft-bekleding toegepast.”

Specifieke eisen laboratoriumtoepassingen

Na de basisinstallatie hebben wij ook in de fit-out (huurdersinstallaties), 1.916 m² rechthoekig kanaalwerk, 1.150 m1 rond kanaalwerk en 492 m¹ polyfenyleensulfide (PPs) kanaalwerk aangebracht. “De PPs-kanalen zijn specifiek bestemd voor de labzones”, vertelt Ben. “De kanalen onderscheiden zich door een goede resistentie tegen chemicaliën en hoge temperaturen, waardoor zij uitermate geschikt zijn voor laboratoriumtoepassingen.” Alle retourkanalen worden inwendig behandeld met een chemisch resistente Bipox coating. Daarnaast leverden en monteerden we de benodigde Mitsubishi Electric splitunits in de fit-out, die de IDF- en UPS-Rooms koelen.

Industrie